1. HABERLER

  2. KONGRE-SEMİNER

  3. İstanbullular için Psikoloji Konferansları Dizisi

İstanbullular için Psikoloji Konferansları Dizisi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile İstanbul Üniversitesi Kariyer Geliştirme Merkezi (KAGEM) işbirliğiyle düzenlenen “Öğrenci-Ebeveyn ve Okul Merkezli Yapılacak Eğitsel ve Kültürel Aktiviteler” başlıklı psikoloji konfe

A+A-

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile İstanbul Üniversitesi Kariyer Geliştirme Merkezi (KAGEM) işbirliğiyle düzenlenen “Öğrenci-Ebeveyn ve Okul Merkezli Yapılacak Eğitsel ve Kültürel Aktiviteler” başlıklı psikoloji konferansları dizisi başladı.

Konferansların ilki İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Yrd. Doç.Dr. Sema Karakelle tarafından “Okul hayatında başarılı olmak: ebeveynler olarak neler yapabiliriz?” başlığı altında 21 Ocak 2011 tarihinde Bağcılar Kültür Merkezi’nde düzenlendi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürü Osman Avcı, Bağcılar İlçe Müdürü Aziz Erdoğan ile çok sayıda anne-babanın katıldığı konferans oldukça verimli geçti.

Konferansın açılışında bir konuşma yapan Gençlik ve Spor Müdürü Osman Avcı, günümüzde çocuklarımızın başarısının tesadüflere bırakılamayacak önem kazandığını, eskiye oranla iş ve kariyer sahibi olmanın zorlaştığı, çocuklarımızın ise daha çok televizyon ve bilgisayar başında geçirdiklerine dikkat çekti. Ergenlik gibi zor ve fırtınalı bir dönemden geçen çocuklarımızın iyi bir yol haritasına ihtiyaç duyduğunu belirten Avcı, anne-babalara önemli bir rol ve daha fazla görevler düştüğünü ifade etti. Bu anlamda anne-babaların üzerlerine düşen sorumluluğun farkında olmaları ve çocuklarıyla olan ilişkilerinde duyarlılıklarının arttırılması için psikoloji konferansları dizisi düzenlemeye karar verdiklerini belirten Avcı, konferansların her ay farklı bir ilçede gerçekleştirileceğini belirtti. Konferans için yer tahsis eden Bağcılar Belediyesi’ne ve deneyimlerini paylaştığı için Yrd. Doç. Dr. Sema Karakelle’ye ayrıca teşekkür eden Avcı, konferansın olumlu gelişmelere vesile olmasını umduğunu ifade ederek sözlerini tamamladı.

Yrd. Doç. Dr. Sema Karakelle, okul öncesi çocukların yetiştirilmesi, eğitilmesi başta olmak üzere ilköğretim ve orta öğretim gençliğine yönelik olarak başarının ne olduğu, başarılı öğrencide bulunması gereken özelliklerin neler olduğu üzerinde durdu.  Okulların, bireylerin sosyalleşmeleri ve bir meslek sahibi olarak toplumsal döngüye katılmak üzere hazırlandıkları kurumlar olduğunu vurgulayan Karakelle, okulların günümüzde çocuk ve gençlerin yetişmesinde ve geleceklerinin belirlenmesinde en etkili kurumlar haline geldiklerini belirtti. Karakelle, veli olarak çocuğumuzun başarılı olmasının  ne anlama geldiğinin iyi tanımlanması gerektiğini belirterek sözlerine “Hayatta her şey ders başarısından ibaret değildir, mutlu ve sağlıklı bir yetişkin olmak için tek koşul ders başarısı değildir” diyerek devam etti. Karakelle, kişinin kendi kendini ifade etme becerisi, kararlılık, kendine güven, problem çözme becerileri, güçlü ve zayıf yönlerinin farkında olabilme, gelecekle ilgili gerçekçi kararlar alabilme, hayatını kontrol edebilme, davranışlarının sorumluluğunu alma ve sonuçlarına  katlanma gibi pek çok başarı ölçütü olduğunu vurguladı. Çocuk yetiştirmenin refakat etmek demek olduğunu, refakat etmenin de çocuğumuzun mutlu ve sağlıklı bir yetişkin olması için gerekli fırsatları hazırlamak olduğunu ifade etti.

Konferansın bitimindeki soru-cevap bölümünde Yrd.Doç.Dr. Karakelle, anne-babaların akıllarına takılan konulardaki sorularına detaylı bilgiler verdi. 

İlk konferansın yapıldığı 300 kişi kapasiteli Bağcılar Kültür Merkezi’nde anneler, babalar ve gençler başta olmak üzere Bağcılar halkı salonu hınca hınç doldurdu.

Aile içi iletişim, kişisel gelişim, sınav kaygısı, stres, okul hayatında başarılı olmak için neler yapılabileceği gibi konuların işleneceği konferanslar dizisi, her ay farklı bir ilçede gerçekleştirilecek.

Konferanslarla toplumun temel taşı olan ve toplumsal huzurun temelini oluşturan “Aile” bağlarının güçlendirilmesi, kişisel gelişim ve iletişim konularında farkındalıkların arttırılmasıyla sağlıklı bireyler ve bilinçli ailelerden kurulu sağlıklı bir toplum oluşturulması hedefleniyor.

Psikoloji Konferansları Dizisi Başlıkları

Okul hayatında başarılı olmak: ebeveynler olarak neler yapabiliriz? Konferans, okul hayatlarında başarılı olan öğrencilerin özellikleri ve başarılı olmak için neler yapılabileceği üzerine görüş alışverişinde bulunarak anne ve babaların konuyla ilgili farkındalıklarını geliştirmek amacıyla düzenleniyor. Konferans süresince her yaşta çocuk ve genç için okul hayatının anlamı, başarılı olma kavramının çeşitli boyutları, akademik başarıyı etkileyen faktörler, başarılı öğrencilerin kullandıkları stratejiler ve ev-aile ortamları hakkındaki araştırmalar irdelenecek.

Anne-baba, genç ilişkileri: konferans, sosyal ve psikolojik yönden sağlıklı ve başarılı gençlerin yetişmesinde anne-babalara düşen rollerin neler olabileceği konusunda bilgilendirme yapmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla düzenleniyor. Konferans süresince ergenlik dönemindeki gençlerin gelişim özellikleri, anne-babaların çocuklarıyla sağlıklı ilişki kurma yolları ve doğru çocuk yetiştirme biçimleri anlatılacak.

Gençler ve Sınav Stresi: Kişisel bir kaynak olarak baş etme ve kariyerimiz: konferans, stres faktörlerini, sınav dönemindeki gençlerin kişisel kaynaklarının neler olduğunu fark etmeleri, bunların hangilerinin işe yaradığı, işe yaramayanların nasıl değiştirileceği konusunda fikir sahibi olmalarını sağlamak amacıyla düzenleniyor.

Bu haber toplam 6473 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.