1. HABERLER

  2. KONGRE-SEMİNER

  3. İstanbul Üniversitesi I. Psikoloji Günleri

İstanbul Üniversitesi I. Psikoloji Günleri

İstanbul Üniversitesi Psikoloji Kulübü tarafından düzenlenen I. Psikoloji Günleri sempozyumu 25-26 Mart 2011'de Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Prof. Dr. Cem’i Demiroğlu Oditoryumu’nda gerçekleşecek...

A+A-

İstanbul Üniversitesi Psikoloji Bölümü  25-26 Mart 2011 tarihlerinde Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Prof. Dr. Cem’i Demiroğlu Oditoryumu’nda İstanbul Üniversitesi Psikoloji Günleri’nin ilkini gerçekleştirecek.

İstanbul Üniversitesi Psikoloji Kulübü tarafından düzenlenen ve ileriki yıllarda da sürdürülmesi beklenen İ.Ü. Psikoloji Günleri’nin amacı; psikoloji öğrencilerini ve alanda çalışanları bir araya getirerek bilgi alışverişi ve iletişimi sağlamak ve arttırmak, İ. Ü. Psikoloji Bölümü’nün tanıtım ve gelişimine katkı sağlamaktır.

Etkinlik alandaki öğrenci, çalışan, akademisyen ve ilgililere hitap etmek üzere, iki gün sürecek paneller dizisi şeklinde yapılacaktır. Bu yıl ilki düzenlenecek olan sempozyumun teması Klinik Sağlık Psikolojisi ile bağlantılı olarak ‘hasta ve hastalık’ üzerinedir.

Hasta ve hastalık insanın yaşamında önemli değişimleri simgeleyen ve tarihsel süreç içerisinde kliniğin doğuşunu gerekli kılan kavramlardır. Aslında pek çok disiplinin çıkış noktası da insanoğlunun hastalığı anlama ve ona çare bulma uğraşından kaynağını alır. Günümüzde ise iyileştirici ve koruyucu sağlık stratejilerinin gelişimiyle birlikte hayat standartları yükselmiş, insan ömrü uzamış ve geçmişte bilimin çaresiz kaldığı birçok hastalığın tedavisi bulunmuştur. Öte yandan sağlık ve hastalık kavramları da değişerek, doktor - hasta - sağlık kurumu üçlemesinden kurtulup daha geniş bir alana yayılmıştır. Ancak yine de ‘hastalık’ insanlığın en büyük sorunlarından biri olarak karşımızda durmaktadır.

Hastalık kavramı nasıl ki yalnızca biyolojik olarak ele alınamayacak kadar karmaşıksa, ‘hasta birey’ de yalnızca hastalığının kurbanı olan pasif bir nesne olarak görülemeyecek kadar karmaşıktır. Organizasyon komitesi bu bağlamda çağımızın sağlık modeli olan biyopsikososyal yaklaşım çerçevesinde hasta, hastalık ve dolayısıyla sağlık kavramlarına farklı disiplinlerin getirdiği açıklamaları, ülkemizdeki uygulamaları ve bunların işlevselliğini tartışmak üzere ilgilileri İstanbul Üniversitesi Psikoloji Günleri’ne ücretsiz davet ediyor.

Sempozyum programı için tıklayınız

Sempozyum Kayıt İçin TIKLAYINIZ

Bu haber toplam 8796 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.