1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Seçimini Ekrem İmamoğlu Kazandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Seçimini Ekrem İmamoğlu Kazandı

İstanbul'da 10,5 milyonu aşkın seçmen sandığa gitti. Seçimde Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu yarıştı. Resmi olmayan sonuçlara göre Ekrem İmamoğlu 23 Haziran seçimlerini % 54 ile kazandı.

A+A-

İstanbul'da büyükşehir belediye başkanlığı seçiminde 39 ilçede 31 bin 342 sandıkta, 10 milyon 560 bin 963 kişi oy kullandı.

Açılan sandık sayısı yüzde 99,37. Ekrem İmamoğlu yüzde 54,03, Binali Yıldırım yüzde 45,09 oy aldı.

Resmi olmayan sonuçlara göre Millet İttifakı'nın desteklediği CHP'li Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yeni Belediye Başkanı oldu. 

Seçimde katılım oranı yüzde 83,90 olarak gerçekleşti.

Seçimde AK Parti'li Cumhur İttifakı adayı Binali Yıldırım, CHP'li Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu, Saadet Partisi adayı Necdet Gökçınar ve Vatan Partisi adayı Mustafa İlker Yücel yarıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul seçim sonuçlarıyla ilgili açıklama yaptı. 

Twitter hesabından değerlendirme yapan Erdoğan şunları kaydetti:

"İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yenileme seçimi sonuçlarının İstanbul'umuz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Milli irade bugün bir kez daha tecelli etmiştir. Gayrı resmi sonuçlara göre seçimi kazanan Ekrem İmamoğlu'nu tebrik ediyorum.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yenileme seçiminin tamamlandığını ifade eden Güven, cezaevleri ve seyyar sandıklar dahil olmak üzere 31 bin 342 sandıkta oy kullanma hakkına sahip 10 milyon 560 bin 963 seçmenin oy kullandığını bildirdi.

Bugün yapılan seçimin sükunet içinde gerçekleştirildiğine işaret eden Güven, çoğunluğu siyasi parti temsilcilerinden oluşan sandık kurullarınca sayım ve döküm işlemleri sonucu tutulan sayım döküm cetveli ile sandık sonuç tutanaklarının ilçe seçim kurullarına teslim edilerek ilçe birleştirme tutanaklarının tanzim edildiğini aktardı.

Güven, ilçe seçim kurullarının tutanakları tarayarak sisteme eklediğini, sisteme girilen sonuçlarla sayım döküm cetvellerinin, sandık sonuç tutanaklarının YSK'ye geldiği anda eş zamanlı olarak seçime katılan siyasi partilerle paylaşıldığını hatırlattı.

Seçim sonuçlarının ilanıyla 2014'ten bugüne kadar internet üzerinden ıslak imzalı tutanakların tüm vatandaşların erişimine sunulduğunu belirten Güven, bu uygulamanın da dünyada ilk yapılan işlem olduğunu dile getirdi.

Bu haber toplam 6435 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.