1. HABERLER

  2. KONGRE-SEMİNER

  3. ISPP Yıllık Toplantısı 9 Temmuz'da Başlıyor

ISPP Yıllık Toplantısı 9 Temmuz'da Başlıyor

Uluslararası Politik Psikoloji Derneği'nin 1977 Tarihinden Beri Düzenlediği Yıllık Toplantısı Bu Yıl 9-12 Temmuz 2011 Tarihleri Arasında İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde Gerçekleşiyor.

A+A-

Temel amacı siyasi ve psikolojik olgular arasında bilimsel ve uygulamaya yönelik ilişkiler kurulmasına katkıda bulunmak olan ISPP, bu yıl BİLGİ'de "İnsan Toplulukları Arasında İşbirliği, Çok Disiplinli Bir Siyaset Psikolojisi" başlığıyla akademisyen ve araştırmacıları bir araya getirecek.

İstanbul'un, birbirinden ayrı kültürleri bünyesinde barındıran yapısı ile örtüşen kongrenin bu yılki ana teması, etnik ve dini grupların beraber yaşadığı, çokkültürlü ve çatışmalı toplumlardaki kültürlerarası ilişkiler...

600'den fazla uluslararası katılımcı 4 gün boyunca BİLGİ'nin Dolapdere Kampusü salonlarında sunumlar ve araştırma projeleri aktaracak, tartışacak, atölye çalışmaları yapacak.

Nobel Barış Ödülü adayı Vamık Volkan, Daphne Canetti (Hayfa Üniversitesi), Leonie Huddy (New York State Üniversitesi), Melek Göregenli (İzmir Ege Üniversitesi), Murat Paker (İstanbul Bilgi Üniversitesi) gibi politik psikoloji alanındaki çalışmaları ile öne çıkan akademisyen, psikolog ve araştırmacı isimler "siyasi çatışmalarla başa çıkma, barışa engel olan sosyal psikolojik engeller", "din ve siyaset ilişkisi", "lider psikolojisi, duyguların siyasetteki yeri, siyasetçi kimliği", "şiddet, işkence ve meşrulaştırma dinamikleri", "terörizm" , "Türkiye'deki Kürt ve Ermeni sorunlarına psikolojik yaklaşımlar", "Yunanistan krizi" başlıklı konularla kongrede yer alacaklar.

Kongrede ayrıca ödüllü "İki Dil Bir Bavul" filmini katılımcılar oyuncularla birlikte izleyecek

Bu haber toplam 4549 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum