1. HABERLER

  2. KİŞİSEL GELİŞİM

  3. Hayatınızda Mucizeler Yaratacak 20 Öneri

Hayatınızda Mucizeler Yaratacak 20 Öneri

Mucize Mühendisi kitabının yazarı Münevver Olcaysoy Genç Gelişim okurları için yazdı. Mucizeleri gerçekleştirebilmek için mutlaka yapılması gerekenler:

A+A-

GENCGELISIM.COM -   Mucize Mühendisi kitabının yazarı Münevver Olcaysoy Genç Gelişim okurları için yazdı

Hayatı sürekli gelişim ve değişim yolculuğu olarak düşünenler için “mucizeler peşinde olmak” çok olağan bir durumdur.

Bu acil durum hali genellikle, döngüsel dönemlerde ya da herhangi bir kayıp döneminde karşımıza çıkar.

Yaşam sahnesinde değişme söz konusudur. Yeni bir oyun ve yeni rol arkadaşları ile hangi rolü kapacağınız ise size kalmıştır.

Mucizeleri gerçekleştirebilmek için mutlaka yapılması gerekenler:

1. Kendini tanımak! Bildiğiniz siz ile başkalarının gördüğü siz arasındaki farklar neler? Bunları objektif olarak değerlendirmek gerekiyor.

Gerçekten kendinizi tanıdığınızda size ait mucize için hedefinizi ve rotanızı belirlemiş olacaksınız.
Bunun için çok insan tanımak, her ilişkinin size tuttuğu aynadaki sizi görebilmek gerçekten faydalı. Ancak, sizi çekmeyen zoraki diyaloglardan kesinlikle kaçının, hatta hiç vakit harcamayın.

Kendinizi değerlendirmeniz esnasında, yaratmış olduğunuz sığınağınızda iç sesinizi dinleyin, yüreğiniz ve aklınızın elbirliği ile çalışabileceği nihai kararınızı verin.

Gerçekten nasıl bir yaşam sürmek isterdiniz? Her şey mümkün!

2. Kendinizi sevin, hatta şımartın. Yüreğinde sevgi ve iyi niyet olan insanlar mıknatıs etkisi yaratır ve olumlu enerji yayarlar. Sevgi zenginliği taşıyan insanların çok doğal ve asla kaybedemeyeceği bir sermayeleri vardır. Üstelik, bu öyle bir sermaye ki verdikçe çoğalır, çok bereketlidir.

3. Geçmişi tamamlayın: Geçmişle hesabınızı kapatın, bu her şey için geçerlidir. Yeniyi hayatınıza çekmek için geçmişteki tüm hesapları kapatın ki, gerçek boşluğun ne olduğu evren içinde netleşsin.

Geçmişten kullanabileceğiniz tek şey hatalardan alınan derslerdir.

Mucizelerimizin peşinde iken asla bu hataları tekrarlamayalım.

4. Bilinçaltının sihirli gücünde faydalanmayı öğrenmek gerekiyor. Bilincinizi ve ruhunuzu besleyecek faaliyetlerde bulunun. İlham veren müzikler dinleyin, kitaplar okuyun. Sizi motive eden, olumlu enerji veren kimselerle görüşün. Mutlaka, bir hobiniz olsun.

Olumsuzlukları mümkün mertebe alıcılarınızın dışında tutun.

Üzüntü ve hayata güvensizlik enerjinizi çalar.

Evrenin her daim umudunu yitirmeyen sevgi ve inanç taşıyan insanlara ihtiyacı var. Her şey gelip geçiyor, esas olan tavrını belirleyebilmek ruh ve beden sağlığını korumaktır.

5. Olumlu Düşünmek ve Olumlamalar: Siz kendiniz hakkında ne düşünüyorsanız, başkaları da öyle düşünür. Düşüncenin sihirli gücü burada devreye girer. Öyle ise, başkalarının sizin hakkınızda ne nasıl düşünmesini istiyorsanız sizde kendiniz hakkında öyle düşünün.

6. Yaratıcı imgeleme ve duanın inanılmaz gücünden mutlaka faydalanın.
Dua ve yaratıcı imgeleme en önemli hazinemiz olan bilinçaltını programlamada çok önemlidir.

7. Sürekli olarak kendinizle yapmakta olduğunuz konuşmalara ve çevrenizdekilere anlattıklarınıza ve görüştüğünüz kimselerle konuşmalarınıza dikkat edin. Şu anki hayatınızı oluşturan bu seçimlerle mucizeler gerçekleşmeyebilir. Size iyi gelen konuşma şeklini koruyup, daha güzellerini bulmak mucizelere giden yolu açacaktır.

8. Dile gelen ele gelir: Yürekten dileklerde bulunmaktan kaçınmayın.

İçinizden gelen çok istediğiniz bir şeyi "yüksek sesle dilemek- bir dilek tutmak" sanırım faydalı oluyor. Bunu duyan melekler yada melek misali yaşamayı seçenler sizin mucize mühendisiniz olabiliyor.

Sonra bir gün bir yerde anlatmaya başlarsınız “Bir gün bir dilek tuttum” sonra baktım oldu, bu benim için bir mucize idi.” diye.

9. Hayal kurmaktan, kendiniz için yapabileceğiniz en iyi şeyin peşine düşmekten asla vazgeçmeyin. Yeteneklerinizi keşfedin, onları nasıl değerlendirebileceğinizin cevaplarını arayın.

10. Bir projeniz, bir hedefiniz olsun. Büyük bir hedef, daha alt birçok ufak yan hedefler doğruyor. Bu yan hedefler sizin meziyetlerinize, kabiliyetlerinize ne kadar uygun ise hedefe giden yolculuk o denli keyifli olacaktır. Projenizden herkese bahsetmeye gerek yok. Sadece, sizi güçlendirebilecek kimselerle paylaşmakta fayda var.

11. Etrafınızda nasıl insanlar görmek istiyorsanız, öyle olun.

12. Her gün bunu nasıl daha iyi, farklı yapabilirim. Kimi nasıl mutlu ederim düşünceleri evrene katkıda bulunmanın en güzel yolu.

13. Mesleğiniz ne olursa olsun, içinde bulunduğumuz dönemde mesleklerin peşinde takılıp kalmaktansa (şayet sizde maddi ve manevi bir tatmin duygusu sağlayamıyorsa) aldığınız eğitim ve yeteneklerinizi birleştirerek  ihtiyaçlarınızı daha rahat, keyifle karşılayabileceğiniz bir yol bulabilirsiniz.

14. İçinde bulunduğumuz dönemde yeni farklı bir şeyler yapabilenler kazanıyor. Okuyarak, araştırarak, uygulayarak, değişik kapıları çalarak ve size gerçekten ihtiyacı olanları bulmak mümkün olabilir.

15. İhtiyaç olunan yerde olmak ya da doğru zamanda doğru yerde, doğru insanlarla olmayı becerebilmek en büyük mucize. Yukarıdaki maddeler sağlandığında bu olasılık artıyor.
16. İlgili olmak ve ana odaklanmak yada görebilmek, fark edebilmek.

Bulunduğun yerden ve durumdan haz duyar halde iken, fırsatları görebilmek ve değerlendirmek daha kolaydır.

17. Sezgilere kulak vermek çok faydalıdır. Çelişki duyduğunuz yerler ve  insanlar aslında yeni yaşam sahnenizdeki rol arkadaşlarınız olabilirler.

18. Yaşam alnınıza ve kıyafetlerinize de dinlediğiniz müzikler ve seçtiğiniz kitaplar kadar dikkat etmek gerekiyor. Kendinizi rahat hissettiğiniz renk ve tarzdaki kıyafetleri tercih edin.
Bazen çalışma ortamının gerektirdiği sınırlamalar olsa da sizi ifade eden bir imajınız olursa kendinizi daha huzurlu ve bütünlük duygusu içinde hissedersiniz.

Bulunduğunuz ortamın renkleri, düzeni, temizliği, kokusu ruh halinizi fazlası ile etkiler. Renklerin dilini ve objeleri iyi seçmek önemli farklar yaratır.

19. Beslenmenin enerji ve canlılık üzerindeki etkisini unutmamalı. Bilinçli beslenme fizyoloji üzerinde önemli farklar yaratır.

20. İster kadın olun, ister erkek; çok bakımlı olun, hem de çok…

Kıyafetlerinize gösterdiğiniz özen, sizin kendinize verdiğiniz değerin en önemli göstergesidir.
Mucize Mühendisleri temiz, bakımlı ve ışıltılı olmalı. Yukarıdaki her madde çok önemli, sanki biri olmaz ise sihir işlemiyor.

Aslında, pek çok şeyi hepimiz biliyoruz  bazen demotive olup, yelkenlerimizi suya indirip, umutsuzluğa kapılabiliyoruz.

Önemli olan umutları yitirmeyip bildiğimiz doğru ve güzel şeyleri SÜREKLİ       olarak yapabilmek.
Süreklilik, küçük atılımları büyük hedeflere ulaştırır. Kim bilir sizin gibi düşünenlerle bir araya gelerek, durağan dönemlerde birbirinizi destekleme ağı yaratabilir Mucize Mühendisliği zinciri kurabilirsiniz. Birlikte büyüyerek, gelişip güzelleşebilirsiniz.

Herkesin tek ve özel olduğu düşünüldüğünde, aslında içlerinde ne büyük cevherler vardır. Kendini bilmekle başlayan her yolculuğun mutlaka önü açık ve kendine özgü bir sihiri olacaktır.
Yolunuz açık, sihiriniz bol olsun... 
 

Bu haber toplam 6766 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum