1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Hangi Takım Nasıl Şampiyon Olur?

Hangi Takım Nasıl Şampiyon Olur?

Hangi takım nasıl şampiyon olur, takımların dördüncü yıldızı takmaları için ne yapmaları gerekiyor?

A+A-


Galatasaray, dördüncü yıldızı takmak için ne yapmalı?

32. haftada Gençlerbirliği deplasmanını da kayıpsız geçmeyi başaran Galatasaray şampiyonluk yolunda önemli bir adım atmış oldu.
Fenerbahçe'nin son dakika golüyle Mersin İdman Yurdu'nu devirmesinin ardından, Galatasaray'ın Fenerbahçe ile arasında 3 puanlık bir fark bulunuyor. Maç eksiği bulunan Beşiktaş ile ise 7 puanlık bir fark mevcut.
Galatasaray önünde kalan iki maçtan 4 puan çıkartmayı başarırsa şampiyon olacak.
Eğer Fenerbahçe önümüzdeki hafta Başakşehir deplasmanında puan kaybeder; Galatasaray da Beşiktaş'ı mağlup ederse şampiyonluğunu ilan edecek.
Eğer Beşiktaş, Galatasaray'ı; Fenerbahçe de Başakşehir'i yenerse; şampiyonluğu belirleyecek olan son haftaya Fenerbahçe averajla lider girecek.
Eğer Galatasaray ile Fenerbahçe ligi aynı puanda tamamlarsa, ikili averajda eşitlik olduğu için genel puantajdaki gol averajına bakılacak. Fenerbahçe'nin 29, Galatasaray'ın ise 23 averajı bulunuyor.

SON HAFTA RİZE'YE GİDİYOR

TT Arena'da Gençlerbirliği'ni mağlup eden Galatasaray, 33. haftada Beşiktaş ile oynayacağı derbiden sonra, ligin son haftasında henüz kümede kalma mücadelesi veren Rizespor'a konuk olacak.

Fenerbahçe, dördüncü yıldızı takmak için ne yapmalı?

Son maçında Mersin İdman Yurdu'nu Emre Belözoğlu'nun uzatma dakikalarında attığı golle deviren Fenerbahçe, lider Galatasaray'ın da kazandığı haftada rakibiyle arasındaki 3 puanlık farkı korudu.
İkili averajda Galatasaray ile eşit durumda olan ama genel averajda sarı kırmızılıların önünde olan Fenerbahçe'nin şampiyon olması için kalan tüm maçlarını kazanıp rakibinin son iki haftada en az üç puan kaybetmesi gerekiyor.ÖncekiDevamı

İKİ AVERAJDA ŞAMPİYON NASIL BELLİ OLACAK?

a) Aynı puana sahip takım sayısı iki ise; 

I. Önce bu iki takımın kendi aralarında oynadıkları müsabakalardaki puan üstünlüğüne bakılır,

II. Kendi aralarındaki müsabakalarda puan eşitliği varsa bu müsabakalardaki gol averajına bakılır. (Bu müsabakalarda atılan gollerde eşitlik varsa, deplasmanda fazla gol atan takım üstün sayılmaz.)
III. Kendi aralarındaki müsabakalarda puan ve gol eşitliği devam  ediyorsa, genel puantajdaki gol averajına bakılır.

IV. Takımların gol averajları da eşit ise daha fazla gol atmış olan takım üstün sayılır.
Fenerbahçe, kalan iki maçında ligin iddialı ekipleriyle karşılaşacak. Öncelikle önümüzdeki hafta Başakşehir'e konuk olacak olan sarı lacivertliler, ligin son haftasında ise Kadıköy'de Kasımpaşa ile karşı karşıya gelecek.
 

ŞAMPİYONLAR LİGİ YARIŞI

Üçüncü sıradaki Beşiktaş'ın maç fazlasıyla 4 puan önünde yer alan Fenerbahçe, siyah-beyazlı ekiple ligi aynı puanda bitirse bile Şampiyonlar Ligi biletini cebine koyacak. Çünkü sarı lacivertliler ikili averajda ezeli rakibinin üzerinde yer alıyor.

Ezeli rakipleri ile kıyasıya bir şampiyonluk mücadelesi veren Beşiktaş, ligi zirvede bitirmek için ne yapmalı?

Gaziantepspor ve Akhisar Belediyespor beraberliklerinin ardından şampiyonluk yolunda ağır yara alan Beşiktaş'ın matematiksel olarak şansı hala devam ediyor.
Lider Galatasaray'ın bu hafta da kazanmasıyla rakibinin 7 puan gerisinde yer alan siyah beyazlıların şampiyon olması için kalan üç haftada tüm maçlarını kazanması ve Galatasaray'ın ise kalan iki maçında dört veya beş puan kaybetmesine ihtiyacı bulunuyor.
Ayrıca siyah beyazlılar, ikili averajda da gerisinde bulunduğu Fenerbahçe'nin kalan iki maçında en az iki puan yitirmesine ihtiyacı var.
 

NEDEN GALATASARAY'IN DÖRT VEYA BEŞ PUAN KAYBETMESİ GEREKİYOR?

Beşiktaş, sezonun ilk yarısında oynanan maçta Galatasaray'a 2-0 mağlup olmuştu. Eğer siyah beyazlılar ezeli rakibini 33. haftada bir farklı yenerse ikili averajda geride kalacağı için Galatasaray'ın son iki haftada kaybetmesine ihtiyaç duyacak.
Beşiktaş, TT Arena'dan iki farklı galip ayrılırsa genel averajda Galatasaray'ın üzerinde olduğu için rakibinin son iki haftada dört puan bırakması yeterli olacak. Eğer Beşiktaş derbide rakibini en az üç farklı yenerse Galatasaray'ın dört puan kaybetmesi siyah beyazlılara yetecek.
Beşiktaş, ikinci olup Şampiyonlar Ligi'ne ön eleme turu oynayarak katılabilmek için kalan haftalarda Fenerbahçe'nin en az iki puan kaybetmesine ihtiyaç duyuyor. İkili averajda Fenerbahçe üstün olduğu için puan puana gelinmesi Beşiktaş için yeterli olmayacak.
Bu hafta Konyaspor ile karşılaşacak olan Beşiktaş, önümüzdeki hafta Galatasaray ile TT Arena'da karşı karşıya gelecek. Siyah beyazlıların son haftadaki rakibi ise Gençlerbirliği olacak.
 

ÜÇLÜ AVERAJ
 

3 takımın sezon sonunda puanlarının eşit olması durumunda şampiyonu ‘üçlü averaj’ belirleyecek. Beşiktaş, Fenerbahçe’ye içerde 2-0, deplasmanda da 1-0 yenilmişti. Galatasaray’a ise içerde 2-0 kaybetmişti. Bu skorlarla Beşiktaş üçlü averajda dezavantajlı olan taraf.
Fenerbahçe, sadece Galatasaray’a deplasmanda 2-1 kaybetmiş, diğer maçları kazanmıştı. Galatasaray ise sadece Fenerbahçe’ye deplasmanda 1-0 kaybetmiş, diğer maçlarını kazanmıştı. Galatasaray ile Beşiktaş’ın 33. haftada oynanacakları derbi maç üçlü averajın da kaderini belirleyebilir.
Galatasaray Beşiktaş’ı 1-0 yenerse Fenerbahçe ile Galatasaray üçlü averajda eşit durumda olacaklar. Üçlü veya ikili averajdaki iki takımın eşitliği durumunda ise genel averaja bakılacak. Genel averajı yüksek olan takım şampiyon olacak.

Bu haber toplam 7764 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.