1. HABERLER

  2. KİŞİSEL GELİŞİM

  3. Güne Pozitif Başlamanın Sırları

Güne Pozitif Başlamanın Sırları

Sabahları yataktan homurdanarak kalkanlar arasında yer alıyorsanız sizin için harika önerilerimiz var. İçinizi bahar enerjisiyle doldurarak güzel bir gün geçirmeye hazır olun.

A+A-

Sabahları yataktan homurdanarak kalkanlar arasında yer alıyorsanız sizin için harika önerilerimiz var. İçinizi bahar enerjisiyle doldurarak güzel bir gün geçirmeye hazır olun!...

Güne kötü başlarsanız, çok güzel bir sürprizle karşılaşmadığınız sürece bütün gününüz öyle geçer. O yüzden güne iyi bir moralle başlamak çok önemlidir. Birçok insan homur homur yataktan kalkar ve bütün gün de o homurtularıyla kendisini olduğu kadar çevresini de rahatsız eder. Yatakta gözünüzü açtığınız andan itibaren günü yapılandırmak sizin elinizde. Mutlu, başarılı, insan ilişkilerinde doyurucu bir güne merhaba demek için bazı yöntemleri yaşama geçirmeniz gerekiyor. İşte size bazı önemli 'sır'lar...

- Sabah henüz yataktan kalkmadan, uyanır uyanmaz dudaklarınıza kocaman bir gülümseme gönderin.
- Her gün kendiniz için olumlu onaylamalarla uyanmayı alışkanlık haline getirmeye gayret gösterin. Örneğin şöyle söyleyebilirsiniz: 'Bugünüm aydın olsun. Bugün evrenin bana vereceği tüm güzel mucizeleri kabul ediyorum.'
- Pencerenin önüne gelin ve dışarıya bakarak nefes alıp vermeye başlayın. Bunu birkaç kez tekrarlayın.

Önceden Hazırlık Yapın

Gevşemek için: Akşamları gevşemenize yardımcı olan müzikler dinleyin. Gevşemeniz için en ideali, dakikada 60 nabız atışına denk gelen bir ritimdir. Kalp ve solunum sakinleşir, adaleler gevşer.
Ayak bakımı: Ayaklarınızı badem yağıyla ovalayarak yumuşacık olmalarını sağlayabilirsiniz. Ayak masajı 70 binden fazla sinir ucunu harekete geçirir, dolayısıyla bütün organlarınız bu masajdan etkilenmiş olur.
Dengeyi bulun: Parmak yogası, bedenin kimyasal fonksiyonlarını ve ruhsal durumu dengelerler. Sol elinizin başparmağı ile yüzük parmağını, sağ elinizin baş, orta ve yüzük parmağını birbirine bastırın. Her gün iki kez 5'er dakika bu masaja zaman ayırın.
Yaşlanmayı engelleyen besinler: Akşam yemeğinde balık ve buğulanmış sebze yiyin. Protein ve C vitamini, büyüme hormonlarının üretimini hızlandırır, hücre bölünmesini tetikler ve gençleştirir. Ayrıca sindirim için de çok iyi bir tetikleyici olan anason ve kimyon çayını içebilirsiniz.
Cildiniz güzelleşsin: Eczaneden alacağınız doğal kili, iki yemek kaşığını sıcak su ile çamur haline getirin, yüzünüze sürün. 15 dakika sonra durulayın. Bu maske cildinizi derinlemesine temizleyecektir.
Harekete geçin: Sabahları sırayla sıcak ve soğuk duş alın. Yüzünüzü de aynı şekilde yıkayın. Vücudunuzda yağ yakımını bu duş sayesinde hızlandırabilirsiniz. Öncesinde yapılacak bir tuz peelingi, duşun etkisini güçlendirir ve cildinizi pembeleştirir. Ayrıca duşun altında şarkı söylerseniz, kan dolaşımınız daha da çok hızlanır ve güne enerjik başlarsınız.

Hayatı Yudumla!

Eğer kendinizi sağlıklı ve hafif hissederseniz, daha mutlu olmayı garantilersiniz. Bunun için işe önce beslenmeyle başlayın. Kalori deposu, ağır yiyeceklerle bir süre için vedalaşın. Yedikleriniz ne kadar yeşil olursa, kısa bir süre içerisinde ayna karşısında kendinizi o kadar zarif ve ince görürsünüz.

Rahatlayın: Her bitkisel çayın farklı bir etkisi var. Örneğin zencefil çayı, mideyi rahatlatır. Çayın hazırlanışına gelince... İki-üç dilim zencefilin üstüne sıcak su dökün, 20 dakika demlenmeye bırakın ve küçük yudumlar halinde tadını çıkararak için. Özellikle sabah saatlerinde içilen zencefil çayı, güne keyifli bir başlangıç için iyi bir seçim.

Bu haber toplam 10981 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum