1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Fenerbahçe'de psikolojik harekat

Fenerbahçe'de psikolojik harekat

Erwin Koeman, en az taktik çalışmalar kadar psikolojik olarak da takımını derbiye hazırlamaya çalışıyor. Tecrübeli teknik adamın bu konuda en büyük yardımcıları ise kaptanlar Hasan Ali Kaldırım ve Mehmet Topal.

A+A-

Ne son dönemde savumada yapılan hatalar, ne de gol yollarındaki başarısızlık... Geçici olarak teknik direktörlük görevini üstlenen Erwin Koeman’ın derbi öncesi bir numaralı önceliği, takımının üzerindeki psikolojik baskıyı azaltmak, öğrencilerini Galatasaray maçına en iyi şekilde motive etmek. Koeman bunun için futbolcularla hem toplu halde hem de bire bir konuşmalar yapıyor.

‘Herkesin istemesi gerek’

57 yaşındaki çalıştırıcının en çok üzerinde durduğu konu ‘takım olmak’. Koeman yaptığı son konuşmada, “Saha içerisinde birlikte mücadele ederseniz başarılı olursunuz. Birkaç futbolcunun istemesiyle derbi kazanılmaz. Hepiniz, 3 puanı ne kadar çok istediğinizi savaşarak göstermelisiniz. Sorumluluk almaktan kaçınmayın. Ayrıca saha içerisinde tribünlere kulaklarınızı kapatıp, tahriklere kapılmamak ve hakemle uğraşmamak da önceliğiniz olmalı” ifadelerini kullandı.

‘Bu fırsatı kaçırmayın’

Koeman’ın motivasyon konusunda en büyük destekçileri, derbi atmosferini çok iyi bilen kaptanlar Hasan Ali Kaldırım ve Mehmet Topal. Topal, sakatlığı nedeniyle görev alamayacak olsa da tüm takım toplantılarında hazır bulunuyor. Bu ikili, Galatasaray karşılaşmalarının ne kadar farklı ve önemli olduğunu, henüz bu deneyimi yaşamamış arkadaşlarına anlatıyor. Hasan Ali ve Mehmet Topal’ın arkadaşlarına bir tavsiyesi de var: Kendini taraftara affettirmek isteyen, derbi fırsatını kaçırmasın...
Yusuf Dursun

Kaynak:Fanatik

Bu haber toplam 3265 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.