1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Fatih Terim'in başarıyı getiren psikolojik hamleleri

Fatih Terim'in başarıyı getiren psikolojik hamleleri

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, 22. şampiyonluk sürecinde takımı psikolojik açıdan her zaman hazır tutmayı başardı.

A+A-

Galatasaray 22’nci şampiyonluğa uzandı... 1-1 biten Erzurumspor maçından sonra 8 değil 18 puanlık farkın bile kapanabileceğini iddia eden Fatih Terim, bunu önce oyuncularına inandırdı. Sonradan her şey çorap söküğü gibi geldi.

İşte Terim’in bu süreçte yaptığı psikolojik hamleler:

* Stres fazla olunca yaşanan zihin ve beden arasındaki düşünme sürecinin bozulmasını ortadan kaldırdı. Beşiktaş maçından önce sürpriz idmanı basın mensuplarına açtı. Fenerbahçe’nin açıklamasıyla dalga geçtirdi. beIN Sports’un dağıttığı ödülleri alaya aldı.  

* Kendini kontrol etme, sakin, mantıklı ve sabırlı davranma özelliklerini korudu. Basın mensuplarına hakem sordurmadı. Kimseyi rahatsız edecek açıklamalar yapmadı. Konyaspor maçından sonra Mete Kalkavan’a inanılmaz şekilde kibar itiraz etti. Akhisarspor’un kupa törenine çıkmasını sağladı.

* Telaş ve panik duygusunu ortadan kaldırdı. Futbolcularına ayaklarını kontrol etmeyi unutmamalarını söyledi. Futbollarına inandığı; Diagne’den vazgeçmedi. Belhanda’yı yedirmedi. En kritik maçlarda en güvendiği isimler Linnes ve Ndiaye’yi tribüne yollayabildi.

* Galatasaray seyircisinin aradaki fark yüzünden takınacağı tavırın kendilerine destek olacağı konusunda oyuncularına güven verdi. Taraftar umudunu hiç yitirmedi. Sürekli destek verdi. Taraftarın sildiği Sinan Gümüş’ten bile kurtarıcı çıkardı. 

* Camiayı ''ne olursa olsun şampiyon olacaksınız" sözlerinden uzak tuttu. ''Siz bize güvenin. Biz vazgeçmeyeceğiz'' dedi.

Kaynak: Fotospor

Bu haber toplam 2680 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.