1. HABERLER

  2. SORU & CEVAP

  3. Eşim Yanlış Bir Tercih! Çocuğum İçin Katlanıyorum

Eşim Yanlış Bir Tercih! Çocuğum İçin Katlanıyorum

Eşimle anlaşarak evlenmiştik. Ama evliliğimizin ikinci ayından sonra tartışmaya başladık. Aslında onu hiç tanımadığımı ve yanlış bir tercih yaptığımı anladım ama çocuğum için bu evliliği sürdürüyorum Bu konuda bana neler tavsiye edersiniz?

A+A-

MİLLİ GAZETE


Çocuğa kötü örnek oluyoruz

Eşimle anlaşarak evlenmiştik. Ama evliliğimizin ikinci ayından sonra tartışmaya başladık. Aslında onu hiç tanımadığımı ve yanlış bir tercih yaptığımı anladım ama çocuğum için bu evliliği sürdürüyorum. Eşim, iyi niyetli biri fakat, öfkelendiğinde ne yaptığını bilmiyor avazı çıktığı kadar bağırıyor ve bana vurmaya başlıyor. Biraz sonra da sakinleşip özür diliyor ama içimden bir şeyler kopuyor onu affedemiyorum. Eşim küçükken menenjik geçirmiş, yaşadığı bu sorunları geçirdiği rahatsızlığa bağlıyor ama yinede onu affedemiyorum. Çünkü dört yaşındaki kızım babayı taklit ediyor ve öfkelenerek bebeğine vurmaya başlıyor dişlerini sıkarak ağlıyor. Ben kendimden vazgeçtim ama çocuğumun bu tartışmalardan zarar görmesini istemiyorum. Bu konuda bana neler tavsiye edersiniz? Sibel K.

Anne baba tutumu önemli

Çocuklar için anne baba birinci derecede önem arz eder ve onlar  bu iki kişinin tutum ve davranışlarını model alırlar. Hayatı onların davranışlarıyla öğrenirler ve insanlarla ilişki modellerini buradaki gözlemlerine  göre biçimlendirirler. Bu noktada ebeveynin davranışları önemlidir. Çünkü anne baba, öfkesini kontrol edemiyor ve çocuğa kötü örnek oluyorsa, çocuk ta bu davranışı öğrenerek arkadaşlarına ya da sizin de ifade ettiğiniz gibi oyuncaklarına uygulayarak öfke davranışı edinebilir.

Çocuğun böyle bir durumla karşılaşmasını istemiyorsanız, babayla konuşarak bu davranışın sonuçlarını izah edin. VE öfke kontrolünü öğrenmesine, doğru iletişim kurmasına yardımcı olun. Çocuğun saldırgan davranışlarını ödüllendirmeyin. Ona davranışlarının yanlışlığını anlayacağı bir tarzda anlatın, saldırgan davranışlar sergileyerek istediğini yaptırmak istediğinde yapmayın. Çocuğa oyun ortamı oluşturun, sorumluluk duygusunu oyun içinde vermeye çalışın. Ayrıca çocukla yeterince vakit geçirerek ona doğru model olmaya çalışın.

Bu haber toplam 12969 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.