1. HABERLER

  2. KONGRE-SEMİNER

  3. Engellilere yönelik din hizmetinde ilk

Engellilere yönelik din hizmetinde ilk

Afyonkarahisar İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu da yeni evlenen ve evlilik hazırlığında olan çiftlere yönelik "Evliliğe İlk Adım" seminerleri düzenliyor.

A+A-

Diyanet İşleri Başkanlığı toplumun bütün kesimlerine din hizmeti ulaştırmak için aralıksız çalışıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde 81 ilde hayata geçirilen “Huzurlu Aile, Güçlü Toplum, Güvenli Gelecek” projesi kapsamında, il ve ilçe müftülüklerince "Evliliğe İlk Adım" seminerleri düzenleniyor.

Türkiye’de bir ilk

Öte yandan proje kapsamında Afyonkarahisar İl Müftülüğünce bir ilk gerçekleştirildi.

Aile ve Dini Rehberlik Bürosunca düzenlenen seminerin Şubat ayı katılımcıları işitme engelli vatandaşlardan oluştu.

Hazreti Osman Camii Kur'an Kursu’nda işitme engelli bireylere yönelik başlatılan ve 4 hafta sürecek olan seminerin açılışında konuşan İl Müftüsü Şükrü Kabukçu şu ifadelere yer verdi:

 Nikâh kopmayan bir bağdır

engelli-bireylere-yonelik-bir-ilk-gercekleyti-diyanet-haber-2.jpg

"Evlilik, nikâh akdi ile evlenmesi uygun olan erkek ve kadının ortak iradesi ile oluşturduğu bir kurumdur. Nikâh kopmayan güçlü bir bağdır ve karşılıklı sorumluluklar içerir.  Erkek ve kadın fıtrî olarak üzerine düşen görevi yerine getirir.  Biz evlilikle hısım oluruz, hasım değil.  Aynı zamanda birbirimize rakip değil refik oluruz, yol arkadaşı oluruz.  Elbette ailede zaman zaman problemler olur. Önemli olan problemler karşısında biz olma bilinciyle ortak bir noktada buluşabilmek ve çözüme ulaşabilmektedir. Bazen eşler arasında istemeden de olsa kırıcı davranışlar olabilir.  Akabinde hemen özür dilemeli, gönül alıcı işler yapılmalıdır. İşte bunlar bizim yapacağımız en güzel nafile ibadetlerden birisidir."

Nişanlı ve evli olan işitme engelli çiftlerin katıldığı programda; "Evlilik Ahirete Uzanan Birliktelik" ve "Nikâh ve Sorumluluklarımız" konu başlıkları ele alındı.

Şubat ayında işitme engelli çiftlere yönelik planlanan seminerlerin her pazar olmak üzere 4 hafta boyunca Eski Otogar Camii Kur'an Kursu'nda devam edeceği belirtildi.

Kaynak: Diyanet Haber

Bu haber toplam 3189 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.