1. HABERLER

  2. KİŞİSEL GELİŞİM

  3. Duygularını Serbest Bırak Yaşamın Değişsin!

Duygularını Serbest Bırak Yaşamın Değişsin!

Kuantum Duygusal ve Fiziksel Terapisti Paul Emery, vücudunuzun belli noktalarına parmak ucuyla yapacağınız birkaç küçük vuruşla stres, fazla kilolar, sigara, alkol gibi bağımlılıklardan hatta aşk acısından bile kurtulmak mümkün...

A+A-

Kuantum Duygusal ve Fiziksel Terapisti Paul Emery, vücudunuzun belli noktalarına parmak ucuyla yapacağınız birkaç küçük vuruşla stres, fazla kilolar, sigara, alkol gibi bağımlılıklardan hatta aşk acısından bile kurtulmak mümkün...

Star Gazetesi'nden BERRİN HABERVEREN'nin Fiziksel Terapist Paul Emery ile yaptığı Röportajın Ayrıntıları


Yıllardır sigara kullanıyorsunuz ve bu illetten ne yaptıysanız bir türlü kurtulamadınız. Sosyal fobiniz var, kalabalık ortamlarda bulunamıyorsunuz. Fazla kilolarınızı vermek için diyet yapıyorsunuz ama çikolata görünce yemeden duramıyorsunuz. Sırtınız sürekli ağrıyor, doktorlar bir türlü çaresini bulamıyor. Dünyaca ünlü terapist Paul Emery, Kuantum Duygusal ve Fiziksel Terapi’yle (QEPR) bu ve benzer birçok sorunun çözümünün mümkün olduğunu iddia ediyor. Richmond Nua Wellness Spa’nın davetlisi olarak Türkiye’ye gelen Emery, bu terapiyi ve hayat değiştiren sonuçlarını anlattı.

HER YÖNTEMİ DENEDİ

Paul Emery, 14 yaşından beri psikolojiyle ilgileniyor. Çünkü sosyal fobisi vardı ve o kadar utangaçtı ki insanlarla konuşamıyordu. Doktora, hipnoz uzmanlarına, psikologa başvurduğu halde hiçbir sonuç alamadı: “25 yıl boyunca denemediğim yöntem kalmadı. Duygusal anlamda çok dengesizdim. Çok neşeliyken bir dakika sonra panik halindeydim. Üstelik hiçbir neden yokken... NLP öğrendim, psikolojiyle ilgilendim ama hiçbiri çare olmadı. Sonra Dr. Roger Callahan ile tanıştım. Kendisi vücudun enerji noktalarına hafifçe vurmayı (tapping) keşfeden kişi. Ondan öğrendiğim bu tekniği geliştirerek sigara, yeme problemleri, alkol, stres, fobiler hatta aşk acısı gibi sorunların ortadan kalkmasını sağlıyorum.”

BAŞARI ORANI YÜZDE 85

Aslında pek çok sorunun vücudumuzdaki enerjinin bloke olmasından kaynaklandığını söyleyen Emery bunu şöyle açıklıyor: “Kuantum mekaniği her şeyi enerjiyle açıklar. Her şey aslında bir enerjidir. Biz de enerjiyiz, duygularımız da öyle... Bu enerji bloke olursa farklı reaksiyonlar verirsiniz. Burada bir yılan olduğunu düşünün. Ben o yılana baktığımda korkuyorum ama siz korkmuyorsunuz. Peki neden? Yılan aynı yılan ama bizim hissettiğimiz duygu farklı. Yılanı gördüğümde hissettiğim korku aslında vücudun verdiği bir reaksiyon. Eğer enerji bloklarını temizlerseniz bu his yok olur.”

Emery, Kuantum Duygusal ve Fiziksel Terapi’de başarı oranının yüzde 85 olduğunu belirtiyor. Bir seansta bile sonuç almanın mümkün olduğunu anlatan Emery “İştah kontrolü, sigara, alkol konularda büyük başarı sağlıyoruz. Danışan çikolata yemeği bırakıyor ama bir süre sonra o his geri gelebiliyor. Böyle bir durumda hangi noktalara dokunacaklarını anlatıyorum, kendi kendilerine uygulama yapabiliyorlar. Böylece isteklerinizi kontrol edebiliyorsunuz. Örneğin, çikolata kriziniz tuttuğunda vuruşlarla yeme hissini bastırıp bir süre sonra ‘Çikolatayı bugün yemesem de olur’ diyorsunuz.”

Basit kurallarla kilo verilebilir

Kuantum Duygusal ve Fiziksel Terapisti Paul Emery, bu teknikle duygusal yemenin önüne geçmenin mümkün olduğunu söylüyor. Diyet yapanların sadece yüzde 9’unun başarıya ulaştığını anlatan Emery, vuruşlarla yeme hissinin önüne geçerek ve basit kurallara uyarak kilo verilebileceğini iddia ediyor: “En önemli kural acıktığınız zaman yemek. Yemek için değil acıktığınız için yiyin. Bazen aç hissedebilirsiniz ama vücut açlık ve susuzluk hissini birbirinden ayıramaz. Bu nedenle bir şey yemeden 15 dakika önce bir, iki bardak su için. Asla öğün atlamayın ve çok acıkana kadar beklemeyin. Acıktığınız zaman diyet yemekler değil ne istiyorsanız onu yiyin. Televizyon ya da bilgisayar karşında, bir şeyler okurken, sohbet ederken vs yemek yemeyin. Yerken sadece yemeğe odaklanın. Yavaşlayın, normal yemek yeme hızınızdan yüzde 30 daha yavaş yiyin. Adeta bir gurme gibi uzun uzun çiğneyerek, tadını çıkararak yiyin. Asla tabağın tamamını bitirmeyin, bir şeyler bırakın. Eğer tabak boşalırsa vücut ‘Yarına yemek yok’ deyip yediklerinizi depolar. Bir pedometre edinin ve her gün en az 2 bin daha fazla adım atın.”

Kuantumda çok fazla kullanılan hayal etme tekniğinin de önemli olduğunu hatırlatan Emery “Eğer kendinizi olmak istediğiniz kişi gibi düşünmezseniz aynaya her baktığınızda kendinizi şişman görürsünüz. Bilinçaltınız ne olmak istediğinize programlarsanız amacınıza ulaşırsınız... Sabah kalktığınızda ve akşam uyumadan önce olmak istediğiniz hali düşünün. Adeta bir film gibi bunu görün, daha incesiniz, sağlıklısınız. Böyle düşünürseniz ve böyle değilseniz vücudunuz ‘Buna nasıl ulaşabilirim’ der. İyi hislerinizi kullanın yeter” diyor.

Secret ile her şeye ulaşılmaz

TEKNİĞİN adı Kuantum Duygusal ve Fiziksel Terapi olunca Emery’ye bir dönem çok popüler olan Secret tekniğiyle isteğimiz her şeye ulaşmanın mümkün olup olmadığını da soruyoruz. “Hayır, bu tamamen uydurma” diyen Emery şöyle devam ediyor: “Ancak hayatınızı değiştirmek için pozitif düşünmeniz gerekiyor. Bazıları için bu imkansız, şüpheye düştüğünüzde başarılı olamazsınız. Zayıflamak istiyorsunuz ama iç sesiniz ‘Sen şişmansın, kilo veremezsin’ diyor. Eğer o düşünceyi, endişeyi temizlerseniz bir süre sonra iç sesiniz ‘Neden olmasın’ demeye başlar.”

Gıda intoleransı başarısızlık nedeni

Paul Emery, terapide yüzde 15 başarısızlık ihtimalinin nedenini sorduğumuzda bizi şöyle yanıtlıyor: “Eğer enerji içeriden bloke olmuşsa başarısız oluyoruz. Bu blokenin nedeni ise gıda intoleransı. Bazı gıdalar vücudumuzda toksik birikime neden oluyor, enerji doğru yönde akamıyor. Örneğin süt, kahve, nikotin, şeker... Bu durumda detoks yapmak gerekiyor. Deterjanlar, kullandığınız parfüm, şampuanınız, tıraş kreminiz de bu toksine neden olabilir.”

Bu haber toplam 10452 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.