1. HABERLER

  2. PSİKİYATRİ

  3. DSM-5 Ne Zaman Yayımlanacak?

DSM-5 Ne Zaman Yayımlanacak?

Genelde Ruh Sağlığı Özelde Psikiyatri camiasının merakla beklediği DSM-5'in (Mental Bozuklukların Tanısal ve İstatistiksel El Kitabı) Mayıs 2013'de yayımlanması öngörülüyor.

A+A-

Maruf BEÇENE'nin Özel Haberi / Aktüel Psikoloji


Mental bozuklukları sınıflandırma sisteminin 5. gözden geçirilmiş baskısı olan DSM-5'in (Mental Bozuklukların Tanısal ve İstatistiksel El Kitabı) 2013 yılının Mayıs ayında yayımlanması bekleniyor. 

Değişen dünya, değişen algılar, farklılaşan beklentiler ve bunların bir sonucu olarak biçimsel ve içeriksel değişime uğrayan ilişki, organik yapı ve yeni araştırma bulguları DSM-4 tanı kitabının gereksinimleri karşılayamamasına neden oldu. Çeşitli periyotlarla  güncellenen DSM tanı ölçütleri kitabının güncellenme çalışmalarının yapıldığı ruh sağlığı camiasında beklenen ve bilinen bir çalışmaydı. Ancak herkes DSM-5 sürümün ne zaman çıkacağını merak ediyordu. dsm5.org sitesinde yer alan yazılı açıklamada Mental Bozuklukların Tanısal ve İstatistiksel El Kitabı DSM'nin güncellenmiş vesiyonu olan DSM-5'in Mayıs 2013'te piyasaya sürüleceği ifade edildi.

DSM-5, yaygın gelişimsel bozuklukların sınıflandırılmasından, kişilik bozukluklarının yeniden ele alınmasına, internet ve seks bağımlılığı (hiperseksüalite) gibi yeni hastalıkların tanı ve belirtilerine kadar önemli yenilikler barındırıyor. Matem ve yas ayrı bir başlık olarak DSM-5'te yer alacak. 

Konuyla ilgili kaynak ve açıklamalara aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz...

http://www.dsm5.org/

mmm-online.com 

http://psychcentral.com

Bu haber toplam 14671 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.