1. HABERLER

  2. KİŞİSEL GELİŞİM

  3. Dakikada 3 bin 600 kelime okuyor

Dakikada 3 bin 600 kelime okuyor

Muğla Milas'TA 13 yaşındaki Özercan Yüksel, şubat tatili sırasında katıldığı bir kurs sayesinde dakikada 3 bin 614 kelimeyi anlayarak okumaya başladı.

A+A-

HABER7.COM & AA - Anlayarak Çok Hızlı Okuma (AÇHO) kurslarına katılan 13 yaşındaki 8. sınıf öğrencisi Özercan Yüksel, dakikada okuduğu 214 kelime sayısını kurs sayesinde yüzde bin 500'lük bir artışla 3 bin 614 kelimeye yükseltti. Bu yıl SBS'ye katılacak olan Özercan, sınavdaki rakiplerine göre yüzde 70'lik ekstra avantaj yakaladı. Dakikada 3 bin 877 kelime okumayı başaran Türkiye birincilerini geçmeyi hedefleyen Özercan, okuduğu metin hakkındaki tüm soruları da eksiksiz yanıtlıyor.

Bilgivizyon Kişisel Gelişim Merkezi Sahibi-Kişisel Gelişim Uzmanı Ayşe Sandal, hızlı okuma seminerlerinde hedefin öğrencilerin anlama kapasitelerinin arttırılması olduğunu belirterek, sınavlarda bu seminerlere katılanların daha büyük bir başarı kaydettiğini söyledi. Sandal, "Şubat tatilinde Anlayarak Çok Hızlı Okuma Semineri'ne katılan öğrencilerimiz çok başarılı oldular. Özercan Yüksel isimli 8. sınıf öğrencimiz 214 kelimeden 3 bin 614 kelimeye yükseldi.

Bizim seminerde hedefimiz her bir öğrencimizin yüzde 100 ile yüzde 300 arasında bir gelişme göstermeleri iken Özercan yüzde Bin 500'lük bir başarı kaydetti. Anlayarak Çok Hızlı Okuma Seminerleri'nde Antakya Bilgivizyon'da geçtiğimiz yıl Şahin Çiçek ve Esengül Çolak isimli öğrenciler 3 bin 877 kelimeyle Türkiye rekoru kırmışlardı, bizim de hedefimiz yeni bir Türkiye rekoru ve Özercan da çok büyük bir gayretle buna hazırlanıyor.

Okulda öğretmenleri ve arkadaşları tarafından hayretle karşılanan Özercan, okuduğu parçayla ilgili sorulan bütün soruları da eksiksiz bir şekilde doğru yanıtlıyor. Hızlı okuma seminerinde hedefimiz, öğrencilerimizin anlama düzeylerinin artmasıdır. Bu eğitimi alan öğrencilerin dikkat ve konsantrasyonlarının arttığı, sınavlarda zamanı yetiştirememe sorununun ortadan kaybolduğu, göz görme alanlarında büyük gelişme yaşadıkları görülmektedir. Bu da tüm okul hayatındaki başarılarına büyük ölçüde yansımaktadır" dedi.

Bu haber toplam 5530 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.