1. HABERLER

  2. AİLE SAĞLIĞI

  3. Çocuk Ağlıyor Diye Her İstediğini Yapmayın

Çocuk Ağlıyor Diye Her İstediğini Yapmayın

Anne-babaların kafasını kurcalayan sorulardan biri de; sürekli ağlayan ve her istediğini yaptırmak için inat eden çocuklara yaklaşımın nasıl olması gerektiği...

A+A-

“Çocuğun ağlamasına kıyamayıp hemen istediğini yapmak veya “dokunma, yapma” gibi kuralcı söylemler; çocuğun duygularını ve isteklerini sürekli ağlayarak belirtmesine neden olabiliyor” tespitinde bulunan Uzman Psikolog Sevda Sevimli Yurtseven, çocuklarda sürekli ağlama davranışında bulunan anne-babalara, şu önerilerde bulundu:

BEBEKLER AĞLAMAYI İLETİŞİM ARACI OLARAK KULLANIR

“Bebekler İhtiyaçları için ağlayarak haber vermektedirler, zamanla ihtiyaçları karşılandıkça beklemeyi öğrenirler. Bebek, 1 yaş gibi hareket kabiliyetinin gelişmesiyle birlikte; özgürlük, özerklik, bağımsızlık için çabalarken, ebeveynler bebeğe zarar gelmesinden korkarak sınırlamalar getirmeye, kuralları öğretmeye çalışmaktadır.

2 YAŞINDA İNATÇILIK VE AĞLAMA ÇOK SIK GÖRÜLÜR

Özellikle 2 yaş civarında hem anneye bağımlılık hem de özerk bir durum vardır. İnatçılık ve ağlamalar bu dönemde çok sık görülmektedir. Öncelikle bu dönemde çocukların hareketli, keşfedici, karıştırıcı ve ısrarcı olduklarını bilmek gerekmektedir. Ancak bu olumsuz özellikler geçicidir. 3 yaş gibi daha uyumlu, kurallara uyan beklemeyi bilen bir çocuk ortaya çıkmaktadır.

Bu haber toplam 14370 defa okunmuştur
Haberin Devamı 1 2 3 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.