1. HABERLER

  2. KONGRE-SEMİNER

  3. CİSED 12. Cinsel Sağlık Sempozyumu

CİSED 12. Cinsel Sağlık Sempozyumu

Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği tarafından organize edilen 12. Cinsel Sağlık Sempozyumu 24-25-26 Ekim 2014 tarihleri arasında, Ankara'da düzenlenecek.

A+A-

Bu yıl 12.'si düzenlenecek olan Cinsel Sağlık Sempozyumun ana teması ""Zamanın Ruhu ve Eros" olarak belirlendi. Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği'in sempozyumla ilgili hazırladığı davet mektubunda şu ayrıntılara yer verildi.

Değerli Meslektaşlarımız,

Sizleri, Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği'nin 24-25-26 Ekim 2014 tarihleri arasında, Ankara'da düzenlenecek CİSED 12. Cinsel Sağlık Sempozyumu'na davet etmekten mutluluk duyarız.

Bu yıl ki sempozyumumuzun konusu "Zamanın Ruhu ve Eros" olup; değerli konuşmacıların katkılarıyla bilgilerimizi ve özellikle tecrübelerimizi çok yönlü ve kapsamlı bir şekilde paylaşmayı hedefliyoruz. Almanca zeit ve geist sözcüklerinden türetilen zeitgeist, Batı dillerinden Türkçeye "zamanın ruhu" yani ortak aklın fikri, ortak eğilimi, sesi soluğu olarak aktarılmış... Bu nedenle sonbaharda düzenleyeceğimiz sempozyumun ana temasının bu kez daha kuşatıcı ve kapsayıcı olmasını arzu ettik. Zaman ve mekânda olup bitenlerden bağımsız olarak kendini gerçekleştiren ve var eden bir güç olarak libidoyu ele alıp, bu bağlamdaaşk, seks ve evlilik ilişkilerine daha geniş bir açıdan bakma olanağı sağlayıp, değişik bilim dallarından gelen uzmanlar eşliğinde canlı bir tartışma ortamı yaratmayı planlıyoruz. CİSED ailesi olarak, başta değerli üyelerimiz olmak üzere tüm katılımcılarımızın, cinsel işlev bozukları başta olmak üzere insan ilişkilerinde sorunlar yaşayan danışanlara ve çiftlere daha nitelikli ve donanımlı bir hizmet vermelerine katkı sunacağımızı düşündüğümüz bu toplantıda, özellikle aşağıdaki başlıklarda sunumlar ve paneller gerçekleştirmeyi amaçladık: "Kadınlarda ve erkeklerde cinsel istek sorunları, libido ve cinselliğin tarihi, aile kurumunun günümüzdeki konumu, aşk, erotizm ve uygarlık, ensest tabu ve oidipus kompleksi kavramlarının antropolojik temelleri, eros ve yaratıcılık, transkültürel seks terapileri, seks ve politika, cinselliği keşfetmenin yolları, ergenlerde kafa karışıklığı, vb..." Bu ve benzeri temaların işlenmesi sırasında değerli katkılarınızla zenginleşeceğini umduğumuz sempozyumun kamuoyunun da ilgisini çekeceğini umuyoruz.

Bilimsel olarak doyurucu bir programın yanı sıra sosyal programlar ile renklendirilmiş bir sempozyum planlamaktayız. Sizlerin değerli katılımı ile daha da güçlenecek olan sempozyumumuzda siz değerli meslektaşlarımızı aramızda görmek bizlere mutluluk verecektir.

Ankara'da görüşmek dileği ile, dostluk, sevgi ve saygılarımızla…

CİSED – Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği - http://www.cised.org.tr/

Sempozyum web sitesi: http://www.cised.org.tr/sempozyum2014

Bu haber toplam 5418 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.