1. HABERLER

  2. KİŞİSEL GELİŞİM

  3. Binicilik Çocukları Sosyalleştiriyor

Binicilik Çocukları Sosyalleştiriyor

Gaziantep'te ilköğretim öğrencilerine verilen binicilik eğitiminin, çocukların kendilerine olan güveninin artmasına yardımcı oluyor

A+A-

 

Gaziantep'te ilköğretim öğrencilerine verilen binicilik eğitiminin, çocukların kendilerine olan güveninin artmasına, hayvan sevgisini öğrenmesine ve çevresiyle daha kolay iletişim kurmasına yardımcı olduğu belirtildi.


Özel Emine Nakıboğlu İlköğretim Okulu Binicilik Kulübü'nün minik öğrencileri de ata binerek stres atıyor. Öğrenciler sosyal etkinlikler kapsamında her perşembe günü Gaziantep Atlı Spor Kulübü'ne giderek binicilik eğitimi alıyor.

Atlara binmeden önce binicilik konusunda eğitim alan öğrenciler, daha sonra manej alanında binicilik antrenörleri gözetiminde ata binmeyi ve atla iletişim kurmayı öğreniyor. Adlarıyla hitap ettikleri Zeytin, Pudding, Nutella ve Apaçi isimli atlara binmeyi tercih eden öğrenciler, hayvan sevgisini öğrenmenin yanı sıra atlarla birlikte olmanın da keyfini çıkarıyor.

Gaziantep Atlı Spor Kulübü Müdürü Tarık Bağcıgil, öncelikli hedeflerinin öğrencilere atları sevdirmek olduğunu söyledi. Biniciliğin çocukların iletişim becerilerini de güçlendirdiğini ve insanlarla daha kolay iletişim kurmasına yardımcı olduğunu belirten Bağcıgil, binicilik sporunun aynı zamanda çocukların kendine olan güvenini de arttırdığını dile getirdi.

Özel Emine Nakıboğlu İlköğretim Okulu Müdürü Süleyman Eski de "Günümüzdeki spor türlerinin aksine, binicilik bir canlı ile beraber yapılan tek spordur. Biniş esnasında binici ve at bir bütün olarak hareket ederler. Bu esnada öğrencilerin zihinsel, fiziksel ve psikolojik gelişimleri üzerine etkisi tartışılamaz. Atın verdiği tepkiler, öğrencilerin etrafına karşı daha dikkatli olmasını sağlar. Büyük, güçlü ve hızlı bir hayvanı kontrol edebilme becerisi özgüvenini arttırır.

Ülkemizde özellikle büyük şehirlerde birçok çocuk başta atlar da olmak üzere pek çok hayvanı yakından göremiyor. Binicilik sporuyla tanışma fırsatını bulan okulumuz öğrencileri kulüp derslerinde bu sporu yakından tanıma fırsatını buluyor, hem eğleniyorlar, hem de öğreniyorlar." açıklamasında bulundu.

Bu haber toplam 5355 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.