1. HABERLER

  2. PSİKOLOJİK DESTEK

  3. Bender Gestalt Görsel Motor Algılama Testi

Bender Gestalt Görsel Motor Algılama Testi

Bu test, 5-11 yaş arasındaki bireylere uygulanan bireysel zeka testi olarak kullanılır. Zekanın Görsel devinimsel motor algılamasında gerilik , regresyon, fonksiyon kaybı, ve organik beyin hasarlarını saptamak amacıyla kullanılmaktadır.

A+A-

L.A. Bender tarafından geliştirilmiş olan Bender Gestalt Görsel Motor Algılama Testi Ayşe Yalın ve Oya Somer tarafından Türkçeye uyarlanmıştır. Bu test, 5-11 yaş arasındaki bireylere uygulanan bireysel zeka testi olarak kullanılır. Zekanın Görsel devinimsel motor algılamasında gerilik , regresyon, fonksiyon kaybı, ve organik beyin hasarlarını saptamak amacıyla kullanılmaktadır. 9 şekilden oluşmaktadır ve bu şekilleri kişinin çizmesi istenir. Görülen ve çizilen şekillerin her bir farklılığı farklı puanlandırılarak kişinin görsel motor algılama puanı hesaplanır. Sınırlandırılmış süre uygulaması yoktur.

Bender Gestalt Görsel Motor Algılama Testi Materyalleri için TIKLAYINIZ (Sadece Uzmanlar İçin)

Bender Gestalt Görsel Motor Algılama Testi uygulaması Randevu Bilgileri

RANDEVU BİLGİLERİ

Zeka Testlerinin uygulanması ve değerlendirilmesi ile ilgili ZEKAMER uzmanlarından randevu almak için 0212 466 10 50 veya Randevu Formu'nu kullanarak randevu alabilirsiniz. Randevu Formu İçin Tıklayınız

 


Bu haber toplam 54836 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.