1. HABERLER

  2. SORU & CEVAP

  3. Bahar depresyonuna girmiş olabilir miyim?

Bahar depresyonuna girmiş olabilir miyim?

Yağmurlu günlerde, kemiklerimin ağrıdığını hissediyor, yataktan zor kalkıyorum. Bahar depresyonuna girmiş olabilir miyim? A.Ö./İstanbul

A+A-

Bu durum 'Kronik Yorgunluk Sendromu' olarak adlandırılıyor. Özellikle de mevsim geçişlerinde bu duruma daha sık rastlıyoruz. Buna halk arasında 'Bahar Yorgunluğu' da deniyor. Havaların bir gün güneşli, bir gün yağmurlu olması sizi depresyona bile sokabilir. Stresin daha fazla olduğu kişilerde ve sürekli ayakta durmak zorunda kalan kadınlarda, bu durum daha belirgin olmaktadır.

Spor iyi geliyor
Bunun dışında depresyon ya da maskeli depresyon durumu da sıklıkla görülmektedir. Depresyonun görüldüğü kişiler, kilo alımından ve şişmanlıktan kaçınmalı; yürüyüş ve yüzme gibi sporları yapmalıdırlar. Eğer kişi dışarıda yürüyemiyorsa, yürüyüş bandında günde en az 15 dakika yürümesi sağlığı için önem taşır. Çünkü bu tarz sportif aktiviteler tedavi edici rol oynamaktadır.

Regl dönemine dikkat!
Kadınların regl dönemleri de tabloyu ağırlaştıran bir diğer sebeptir. Kişi de kansızlık olup olmadığı mutlaka araştırılmalıdır. Bu kişilerde altta diyabet, hipertansiyon ve hatta gizli kalp-damar hastalığı bulunabilir. Kişilerin mutlaka doktora muayene olmaları gerekir.

PROF. DR. AYKAN CANBERK / Sabah Günaydın Eki

Bu haber toplam 5252 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.