1. HABERLER

  2. AİLE SAĞLIĞI

  3. Ankara'da Öfke ve Şiddet ve Kontrolü Semineri Düzenledi

Ankara'da Öfke ve Şiddet ve Kontrolü Semineri Düzenledi

“Öfke ve Şiddet ve Kontrolü” semineri Ulus Devlet Hastanesi’nde Klinik Psikolog olan Gül Hınçal’ın sunumuyla Necip Fazıl Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

A+A-

ANKARA HABER - Altındağ Belediyesi Kadın Hizmet ve Danışma Birimi tarafından Altındağlı kadınlara yönelik düzenlenen “Öfke ve Şiddet ve Kontrolü” semineri Ulus Devlet Hastanesi'nde Klinik Psikolog olan Gül Hınçal'ın sunumuyla Necip Fazıl Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Seminere katılan Altındağlı kadınlara “öfke ve şiddet” hakkında bilgiler veren ve öfke nedir, nasıl kontrol edilir ve şiddet nedir? gibi sorular üzerinden sunumunu gerçekleştiren Gül Hınçal “Öfke; bireyin planları, istekleri ve ihtiyaçları engellendiğinde, haksızlık, adaletsizlik ve kendi benliğine yönelik bir tehdit algıladığında yaşanan temel duygulardan biridir. Kendimizi çıkmazda hissettiğimizde, anlaşılmadığımızı hissettiğimizde, engellendiğimizde, tehdit algıladığımızda, benliğimize direkt saldırıldığında öfkeleniriz. İnsanlar öfkelendiğinde kalbin hızlı hızlı atması, yüzün öfkeden kızarması, bağırmak, göz bebeklerinin büyümesi, yumrukların sıkılması, sindirimin yavaşlaması gibi fizyolojik ve fiziksel değişiklikler yaşar” dedi.

Öfkeyi uygun olmayan bir şekilde dışa vurmak, öfkeyi azaltmak yerine aksine arttırır. Kontrol edilemeyen öfke şiddeti de beraberinde getirir diyen Hınçal Altındağlı kadınlarla karşılıklı sohbet ederek onların da sunuma katılımlarını sağladı. Seminere katılan yaklaşık 600 Altındağlı kadının sorularını cevaplayan Hınçal, seminerin sonunda en kısa zamanda Altındağlı kadınlarla tekrar bir araya gelmek istediğini söyledi.

Bu haber toplam 5723 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.