1. HABERLER

  2. KONGRE-SEMİNER

  3. Aileder'de Çocuk Yetiştirme Yöntemleri Tartışılacak

Aileder'de Çocuk Yetiştirme Yöntemleri Tartışılacak

AİLEDER tarafından organize edilen "SALI 18" Seminerlerinin bu haftaki konusu “Çocuk Yetiştirme Yöntemleri ve Aile İşlevleri” olacak.

A+A-

Maruf BEÇENE'nin Haberi


AİLEDER tarafından organize edilen "SALI 18" Seminerlerinin bu haftaki konusu "Çocuk Yetiştirme Yöntemleri ve Aile İşlevleri" olacak. Yrd. Doç. Dr. İsmet Galip Yolcuoğlu'nun seminerci olarak katılacağı etkinlikle ilgili AİLEDER tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ayrıntılara yer verildi:


İstanbul Aile Araştırmaları, Eğitimi ve Danışmanlığı Derneğinin her hafta düzenli olarak gerçekleştirdiği "Salı 18.00 Aileder seminer programının" bu haftaki konuğu Yrd. Doç Dr. İsmet Galip Yolcuoğlu olacak.

20 Kasım Salı günü saat 18.00'de başlayacak etkinlikte "Çocuk Yetiştirme Yöntemleri ve Aile İşlevleri" İstanbul Aile Araştırmaları, Eğitimi ve Danışmanlığı Derneği ve Hayat Sağlık ve Sosyal Hizmet Vakfında yürütülen etkinliğe katılım serbest olup, saat 18.00'de seminer başlayacaktır.

"Yrd. Doç. Dr. İsmet Galip Yolcuoğlu" Özgeçmişi: 
  
İsmet Galip YOLCUOĞLU, 27 Haziran 1967 tarihinde Ardahan'da doğdu Hacettepe Üniversitesi "Sosyal Hizmetler Bölümünden mezun oldu.  1992 yılında SHÇEK Genel Müdürlüğü tarafından,  ilk görev yeri olarak Ağrı ilindeki Erkek Yetiştirme Yurdu'na Sosyal Hizmet Uzmanı olarak atandı. Daha sonra, 1993–1998 yılları arasında 5,5 yıl süreyle Bartın İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nde Uzman, Yuva Müdürü ve İl Müdürü olarak görev yaptı.

Üç yıl süren Yüksek Lisans eğitimi sonrasında, 2000 yılında Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü "Sosyal Hizmet Anabilimi Dalı"ndan "İnsana Hizmet Veren Kurumlarda Toplam Kalite Yönetimi" isimli teziyle bilim uzmanlığı (master) derecesi aldı. Yüksek lisans tezi, kitap olarak yayınlanmıştır. Hacettepe Üniversitesi "Sosyal Hizmet Anabilim Dalı"nda 2003–2009 yılları arasında sürdürdüğü doktora eğitimi sonunda, "Çocuk Koruma Sisteminde Aileyle Çalışmanın Esasları: İstanbul Örneğinde Aileler ve Çocukların Gereksinimler, Güçlülük ve Risk Faktörleri Açısından Değerlendirilmesi" konulu tez çalışmasıyla Nisan 2009 tarihinde doktora derecesi almıştır. 

2 Kasım 1998 yılından itibaren  SHÇEK'in İstanbul İlindeki kız çocuklarına yönelik tek Yetiştirme Yurdu Atatürk Kız Yetiştirme Yurdu Müdürlüğü görevini sürdürmüştür. 2.000 den fazla kız çocuğunun korunması eğitimi ve yetiştirilmesine, mesleki sorumluluğu doğrultusunda katkıda bulunmuştur. Şubat 2009 tarihinde, "Bir Yetiştirme Yurdu Öyküsü" isimli kitabı yayımlanmıştır. Halen İstanbul Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet bölümü öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Dr. Mehlika Hanım'la evli olup, 17 yaşındaki Elif ve 7 yaşındaki Aslı isimlerinde iki kız çocuğu babasıdır.

Adres; 
Hayat Sağlık ve Sosyal Hizmetler Vakfı 
Haseki, Küçükmühendis Sk. No. 7 Fatih / İstanbul 
Tel.     0212 588 2545                  

Faks.   0212 632 8579 

Bu haber toplam 5864 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.