1. HABERLER

  2. KİŞİSEL GELİŞİM

  3. Aile şirketi anlayışını bıraktı ilk 500'de!

Aile şirketi anlayışını bıraktı ilk 500'de!

Satış ve pazarlamayı profesyonellere bırakınca ilk 500 şirket arasına girdi! Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşları arasında aile şirketiyken profesyonel yönetime geçen firmalar da yer alıyor.

A+A-

ZAMAN - Üç yıl önce kurumsallaşma adına aile şirketi yönetiminden vazgeçen Karakaş Kuyumculuk, Atlantis markasıyla İzmir'in 100, Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşu arasına girdi. Profesyonel yöneticilerle birlikte pazarlama, satış ve üretim kapasitesinde çağdaş imkanları kullanmaya başlayan şirketin üretimden satışlara cirosu 100 milyon YTL'ye ulaştı. Karakaş Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Karakaş, 2012 yılında 250 milyon YTL ciroya ulaşarak ilk 3 altın pazarlama firması arasında yer almayı istediklerini söyledi.

Yaşar Karakaş'ın 41 yıl önce iki kişilik atölyede kurduğu Karakaş Kuyumculuk'ta hissesi bulunan aile fertleri, şirket belli bir büyüklüğe ulaştıktan sonra yollarını ayırmış. Üç yıl önce aile şirketinden ayrılan Kamil Karakaş, Gaziemir'de altın işleme fabrikasının kuruluşunu gerçekleştirmiş. Uluslararası standartlarda üretime başlayan ve ürün çeşitlerini artıran Karakaş, İstanbul, Konya ve Kayseri'ye yaydığı üretim tesisleri ile birlikte satış ve pazarlama alanını genişletmiş. Üretimini yaptığı 22, 18, 14 ayar altın, elmas ile muhtelif takıları Atlantis markasıyla Türkiye genelinde 3 bine yakın kuyumcuya pazarlayan şirketin cirosu bugün 100 milyon YTL'ye ulaştı. Karakaş, İstanbul Sanayi Odası'nın gerçekleştirdiği 500 büyük sanayi kuruluşu sıralamasında, Türkiye genelinde 490'ıncı, İzmir'de 78'inci sıraya yükseldi. Tüm bölgelerdeki yapılanmayı tamamladıktan sonra perakende sektörüne de girmeyi istediklerini belirten Kamil Karakaş, farklı şehirlerde franchising yöntemiyle mağaza açmayı planladıklarını söyledi. Karakaş, "Açacağımız mağazalar ile yüksek katma değere sahip ürünlerimizi son tüketiciye sunmak istiyoruz. Kuyumcu müşterilerimize ise stok ve servis imkanlarını daha da geliştirerek hizmet vereceğiz." dedi.

Bu haber toplam 3186 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.