1. HABERLER

  2. KONGRE-SEMİNER

  3. 9.Işık Savaşır Klinik Psikoloji Sempozyumu yapılıyor

9.Işık Savaşır Klinik Psikoloji Sempozyumu yapılıyor

Türk Psikologlar Derneği ile Kıbrıs Türk Psikologlar Derneği işbirliğinde, Doğu Akdeniz Üniversitesi Fen ve Edebiyat Fakültesi ev sahipliğinde 24-26 mayıs tarihlerinde, 9. Işık Savaşır Klinik Psikoloji Sempozyumu yapılıyor.

A+A-

“Odadaki Fili Görmek” temalı sempozyum yapılan açılış konuşmalarıyla başladı.
Türk Psikologlar Derneği Başkanı Doç. Dr. Okan Can Çırakoğlu, sempozyumun klinik psikolojinin en önemli hocalarından merhum Işık Savaşır anısına yapıldığını ve bu yıl ilk kez Türkiye dışında gerçekleştiğini dile getirdi.
Sempozyumun Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Doç. Dr. Çırakoğlu, verimli geçmesini temenni etti.

Kıbrıs Türk Psikologlar Derneği Başkanı Refia Erosal da, “tarih boyunca savaşlar, göçler, travmalar, kimlik ve kültür çatışmalarının yaşandığı Kıbrıs adasında psikoloji bilimiyle uğraşan bizlere büyük görevler düşüyor” diyerek, ülkede böylesi bilimsel sempozyum ve çalışmaların eksikliğine işaret etti.
Doğu Akdeniz Üniversitesi Psikoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Fatih Bayraktar da, böylesi önemli bir sempozyuma ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Doğu Akdeniz Üniversitesi Fen ve Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmetali Özarslan da yaptığı konuşmada, sempozyumda klinik psikoloji alanında çalışmalar yürüten 60 civarında katılımcının bildiri ve panel sunacağına dikkat çekerek, sempozyumun başarılı geçmesini diledi.

Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Tanova, üniversite hakkında bilgi vererek, verimli bir sempozyum diledi.
Açılış konuşmalarının ardından sunumlara geçildi.

Kaynak

Bu haber toplam 3580 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.