1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. 30 Eylül Ulusal Psikolojik Danışmanlar Günü Kutlandı

30 Eylül Ulusal Psikolojik Danışmanlar Günü Kutlandı

Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği tarafından 2020 yılında tasdiklenmiş ve 30 Eylül tarihi olarak belirlenen Ulusal Psikolojik Danışmanlar Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

A+A-

Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği'nin ilk genel kurul tarihi olan 30 Eylül 1989 tarihi dikkate alınarak belirlenen bu tarih, 2020 yılından beri Ulusal Psikolojik Danışmanlar Günü, Eylülün son haftası ise “Psikolojik Danışma ve Rehberlik Haftası” olarak kutlanıyor.

Gün dolayısıyla bir açıklama yapan Eski Milletvekili aynı zamanda Psikolojik Danışman olan Deniz Depboylu Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı:


 


Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği kurulduktan sonra fiili olarak 30.09.1989 tarihinde yönetim ve denetleme üyelerini seçerek çalışmaya başlamıştır. Bu tarihin psikolojik danışma ve rehberlik alanı için önemi büyüktür. “Ulusal Psikolojik Danışmanlar Günü” belirlenmesi gündeme gelince konu PDR Anabilim Başkanlarına, derneğimiz şube başkanı ve temsilcilerine, dernek komisyonlarımıza açılmış alternatif gün önerileri ortaya konmuştur. Önerilen tekliflerden 30 Eylül tarihi üzerinde büyük bir oranda olumlu geri dönüşler olması üzerine konu genel merkez gündemine alınmış bu kapsamda Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği Genel Merkez Yönetim Kurulu 01/09/2020 tarih ve 23 numaralı kararıyla ilk genel kurulumuzun (30 Eylül 1989) gerçekleştirildiği tarih dikkate alınarak her yıl “30 Eylül” tarihinde “Ulusal Psikolojik Danışmanlar Günü” olarak belirlenmiş ve karara bağlanmıştır. Aynı zamanda her yıl Eylül ayının son haftası “Psikolojik Danışma ve Rehberlik Haftası” olarak kutlanması kararlaştırılmıştır."

SİYASİLEREN KUTLAMA MESAJI

Şanlıurfa Belediye Başkanından Mesaj


 

Bu haber toplam 9367 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.