1. HABERLER

  2. KONGRE-SEMİNER

  3. 3. Toplum Ruh Sağlığı Günleri Bolu'da Başladı

3. Toplum Ruh Sağlığı Günleri Bolu'da Başladı

25-28 Kasım tarihleri arasında Abant İzzet Baysal Üniversitesi Kültür Merkezi’nde devam edecek olan ‘3. Toplum Ruh Sağlığı Günleri’ Mavi Salon’da yapılan açılış töreni ile başladı.

A+A-

Açılış törenine, Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, Bolu İl Sağlık Müdürü Dursun Koç, İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal, Bolu Bağışçılar Vakfı Başkanı Şerafettin Erbayram, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

3. Toplum Ruh Sağlığı Günleri’nin açılış konuşmasını yapan Bolu İzzet Baysal Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Dr. Hülya Ensari, Toplum Ruh Sağlığı Günleri’ni Bolu’da gerçekleştirilmesinden  dolayı son derece mutlu olduğunu belirterek, organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti. Hülya Ensari, dünyada artık hastane merkezli tedavinin yerine toplum merkezli tedavinin kabul gördüğünü ifade ederek, bu yeni dönemde kendilerinin de toplum merkezli çalışmalar yürüteceklerini kaydetti.

AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, Abant İzzet Baysal Üniversitesi adına, tüm katılımcılara hoş geldiniz diyerek, iyi bir çalışma dönemi geçirmelerini temenni etti.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, İzzet Baysal’ın sayesinde, Bolu’nun eğitim ve sağlık alanında çok ileride bir konumda olduğunu hatırlatarak, yapılacak çalışmalarla Bolu’nun, toplum ruh sağlığı açısından geniş bölgesinde önemli bir merkez olacağını söyledi.

Son olarak Bolu Valisi İbrahim Özçimen, ruh sağlığının önemine değinerek, görevi sırasında karşılaştığı olaylardan örnekler verdi. Günümüzde, hastane merkezli ruh sağlığı tedavisinin yerini toplum merkezli ruh sağlığı tedavisinin aldığını belirten Özçimen, Bolu’da İzzet Baysal Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi ve Toplum Ruh Sağlığı Merkezi ile vatandaşlara, modern dünya standartlarında hizmet verildiğini ifade etti.

Konuşmaların ardından Bolu Toplum Ruh Sağlığı Merkezi üyeleri tarafından mini bir konser ve piyes gösterisi gerçekleştirildi.

Açılış töreni, moderatörlüğünü Medaim Yanık’ın yaptığı, Bülent Coşkun, Gazi Alataş ve Hülya Ensari’nin konuşmacı olarak katıldığı açılış konferansının ardından sona erdi.

bolununsesi.com

Bu haber toplam 4961 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.