1. HABERLER

  2. KONGRE-SEMİNER

  3. "2. Psikoanaliz Günleri" Semineri Girne’de Başladı

"2. Psikoanaliz Günleri" Semineri Girne’de Başladı

Kıbrıs Türk Psikologlar Derneği ile İstanbul Psikoanaliz Derneği’nin birlikte düzenlediği “2. Psikoanaliz Günleri’ semineri dün Girne’de başladı.

A+A-

Kıbrıs Türk Psikologlar Derneği ile İstanbul Psikoanaliz Derneği’nin birlikte düzenlediği “2. Psikoanaliz Günleri’ semineri dün Girne’de başladı. İki derneğin her yıl psikoanaliz alanında belirlediği tema çerçevesinde gerçekleştirdiği ve bu yıl “sınırlar” konusunu işlediği seminer, Türkiye ile Fransa’dan gelen uzman psikologların katılımıyla, Dome Hotel’de açılış konuşmalarıyla başladı.

 Seminerde açılış konuşmalarını Kıbrıs Türk Psikologlar Derneği Başkanı Zihniye Okray ile İstanbul Psikoanaliz Derneği üyesi Talat Parman gerçekleştirdi.

OKRAY

Kıbrıs Türk Psikologlar Derneği Başkanı Zihniye Okray, 2008 yılında kurulan derneğin ilk faaliyetine, İstanbul Psikoanaliz Derneği ile birlikte temel psikanaliz alanında yaptığı konferansla başladığını belirterek, bu yıl ikincisini gerçekleştirmekte oldukları seminerde, bu alanda değerli hocalarla birlikte çalışma yapacak olmanın gururunu yaşadıklarını kaydetti.

Bu yılki seminerde ele alacakları “sınırlar” teması üzerinde yapacakları çalışmanın yararlı geçeceğine inanç belirten Okray, seminere katkı koyan ve katılan tüm psikologlara teşekkür etti.

Zihniye Okray, Kıbrıs’ta psikoanaliz alanında yaptığı çalışmalarla tanınan değerli hocaları Tevfika İkiz’e de ayrıca teşekkürlerini sundu.

PARMAN

İstanbul Psikoanaliz Derneği Üyesi Talat Parman ise; derneğin, Kıbrıs Türk Psikologlar Derneği ile birlikte yapmakta olduğu değerli çalışmalara atıfta bulunarak, katılımcılara teşekkürlerini sundu.

Açılış konuşmalarının ardından seminer, uzman Fransız Psikolog Bernard Penot’un “işkencenin gecikmiş etkisi” üzerinde verdiği konferansın ardından, panel ve atölye çalışmasıyla devam etti.

İlk panelde; Türk Psikolog Talat Parman “Ergenlik: No men land”, Tevfika İkiz “Sınır kavram olarak dürtü” ve Levent Kayalp “Çocuk ve sınır”, ikinci panelde ise; İrem Atak “Annelik ve sınır”, Zihniye Okray da “Babalık ve sınır” konusunda sunum gerçekleştirdi.

Atölye çalışmasında da Bernard Penot ile Eşmen Tatlıcalı tarafından “Annesini kedilerle paylaşan kadın” konusu ele alındı.

Yarın saat 10:00’da, Levent Kayalp - Gönül Taşcıoğlu, Tevfika İkiz - Bengü Berkmen ve Talat Parman - Deniz Ergün’ün atölye çalışmalarıyla devam edecek olan seminer, saat 11:30’da yapılacak kapanış konuşmalarının ardından sona erecek.

Kıbrıs Postası

Bu haber toplam 8631 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.