1. HABERLER

  2. KONGRE-SEMİNER

  3. 19 Haziran Disleksi (Legasteni) Konferansı

19 Haziran Disleksi (Legasteni) Konferansı

19 Haziran'da dahilerin hastalığı için verilecek olan konferans büyük ilgi topluyor...

A+A-

Zeki bir çocuk ilkokulda okuma yazma ve matematikte çevresini şaşırtacak şekilde zorluklar yaşıyorsa disleksiden (legasteni) şüphe etmek gerekiyor.

Birçok ünlünün ilkokul sıralarında başa çıkmak zorunda kaldığı Disleksi aslında yalnızca bir algılama farklılığı. Farklı beyin mimarisinden oluşuyor ve soya çekimle geliyor. Zeka ile hiç bağlantısı olmayan disleksi sıklıkla gelişme gerilikleri, zayıflıkları ile karıştırılıyor. Oysa bu yetenekli çocuklar bildiğimiz metotlarla değil daha değişik bir metotla
çok rahat öğreniyor ve başarıyı yakalıyorlar. Konferansta izleyicilere AFS metodunu da tanıtacak olan Schöning'i Psikolog İnci Özkoray'ın "Ünlü Legastenler, Sıradışı yetenekler" adlı konuşması izleyecek.

Avrupa Disleksi Birliği üyesi Avusturya Disleksi Araştırma Merkezi'nden Ursula Günster Schöning Istanbul'a geliyor. Silverlife International Education tarafından Elite World Hotel Taksim'de düzenlenecek konferans büyük ilgi topluyor. 19 Haziran 2010'da gerçekleştirelecek olan konfrerans Almanca olarak verilecek. Özkoray tarafından Türkçe'ye çevirelecek.

Konferans Yeri: Elite World Hotel /Taksim

Şehit Muhtar Cad.No: 42 Taksim/Istanbul

Konferans Tarihi: 19.6.2010

Konferans Saati: 14.00 – 17.00

Bu haber toplam 6954 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.