1. HABERLER

  2. KİŞİSEL GELİŞİM

  3. Yoğun iş temposu sizi fazlasıyla geriyor mu?

Yoğun iş temposu sizi fazlasıyla geriyor mu?

Yoğun iş temposu sizi fazlasıyla geriyor mu? Eğer öyleyse bu egzersizlere başmanın tam sırası!

A+A-

Gergin olanlar için GEVŞEME EGZERSİZİ

Bacaklarınızı iki yöne açarak diz çökün. Ellerinizle zeminden destek alın, bakışlarınızı yere sabitleyin. Derin nefes alın. Nefes verirken kalçanızı kaldırıp, bacaklarınızı gerin. Ayak tabanlarınız ile elleriniz zeminde kalmalı. Nefes alırken tekrar diz çökün. 10 kez tekrar edin.

Gerginliği atmak için RAHATLAMA EGZERSİZİ

Gergin geçen bir toplantı sonrası için ideal bir egzersiz: Göğüs kafesinizi açarak nefes alışverişinizi düzeltin. Bacaklarınızı kalça genişliğinde açıp, sandalyenin kenarına oturun. Kollarınızı vücudunuzun her iki yanında aşağıya doğru sarkıtın. Nefes aldıktan sonra omuzlarınızı geriye doğru yuvarlayıp, yukarıya bakın. Nefes alın, omuzlarınızı öne doğru yuvarlayın, başınızı aşağıya düşürün ve karnınızı içeriye doğru çekin. Egzersizi beş kez tekrarlayın.

Öğlen rehavetini atmak için ZİNDELİK EGZERSİZİ

Öğle saatlerinde yorgun düşen zihninizi, bu egzersizle canlandıra-bilirsiniz: Bacaklarınızı kalça genişliğinde açarak sandalyenin kenarına oturun. Kollarınızı omuz hizasına kaldırdıktan sonra derin nefes alıp verin. Ellerinizle birbirinin etrafında hızlı, daireler çizin. Egzersizi yaklaşık yarım dakika uygulayın. Egzersiz sırasında karnınızı gergin, omuzlarınızı ise gevşek tutun.

Bu haber toplam 3665 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.