1. HABERLER

  2. AİLE SAĞLIĞI

  3. Ya Kardeş Çıkarsa?

Ya Kardeş Çıkarsa?

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sperm bankasına konulan yasağın, söylendiği gibi ırk kaygısından kaynaklanmadığını kaydetti.

A+A-

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sperm bankasına konulan yasağın, söylendiği gibi ırk kaygısından kaynaklanmadığını kaydetti. Akdağ, kardeşin kardeş spermiyle hamile kalabileceğine ilişkin iddialar için de, “Tabii mümkün. Sperm kimden alındı, kime verildi, bu bilinmez” dedi.

Kamuoyunda yankı uyandıran sperm bankası yasağı konusunda sessizliğini bozan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, konunun hem toplum hem de hukuken izin verilmeye musait olmadığını söyledi. Bakan Akdağ izin verilmesi durumunda kardeşin kardeş spermiyle hamile kalabileceği iddialarına  “Tabii mümkün”  yanıtını verdikten sonra,  “çünkü sperm kimden alındı,  kime verildi bunu yapan ülkelerde bu bilinmez” dedi.  Yasağın ırk kaygısından kaynaklanmadığını vurgulayan Akdağ,  “Bir Danimarkalı,  İsveçli bir Türk’le evlenebilir. Ona bir şey diyor muyuz?” diyerek de oyuncu Leyla Bilginel’in,  “Türk soyunu koruma adına yapılıyorsa, o zaman Türklerin yabancılarla evlenmesine de yasak koysunlar” sözünü yanıtladı.

Akdağ, konunun farklı mecralara çekildiğini belirterek ilginç saptamalarda bulundu. İşte Akdağ’ın sözleri:

  • Ceza Kanunu, ‘nesebi bilinmeyen birinden alınan spermle çocuk yapılamaz. Ancak karı koca arasında yapılabilir’ diyor.
  • Hukuki konularda problemler de çıkabilir. Örneğin böyle bir bebek, yarın babasını arayıp da ‘onun mirasçısıyım’ deme durumu olamaz mı? Çocuk sahibi olmak nasıl evrensel haksa, bir çocuğun babasını bilmesi de o kadar evrensel insan hakkıdır.
  • Hukukumuz evli olmayan çiftler açısından bir başkasının spermiyle bir bebek oluşmasına müsait değil. Kültürel altyapımız da buna uygun değil.
  • Bu toplum, ‘kardeşin de kardeşe sperminin verilmesi doğaldır’ diyecek toplum değildir. Öyle olmadığına göre, kanun ne diyorsa o olacak.
  •  Bazı tüp bebek merkezlerinde hastaların yurtdışına gönderildiğini duyuyoruz. Peki, bu gürültü nereden çıkıyor? Demek ki, birilerinin nasırına basıyoruz.
  •  Bu işin üstünde durmazsak, bazı tüp bebek merkezlerinin ailenin haberi olmadan da bu işleri yapma riski çıkabilir. İşin içinde para var çünkü. (Habertürk)
Bu haber toplam 4111 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.