1. HABERLER

  2. PSİKOLOJİ

  3. Şizofren Hastları Da Artık Kafe'de!

Şizofren Hastları Da Artık Kafe'de!

Türkiye'de bir ilk gerçekleştirilerek Sosyal Destek Programı (SODES) projeleri kapsamında şizofreni hastaları için kafe açıldı.

A+A-

Elazığ Valiliği ve Psikiyatri uzmanı Dr. Ömer Deniz tarafından Türkiye'de bir ilk gerçekleştirilerek Sosyal Destek Programı (SODES) projeleri kapsamında şizofreni hastaları için kafe açıldı.

Açılışını Elazığ Vali Yardımcısı Bedrettin Özmen tarafından yapılan kafede hastaların ücretsiz faydalanacağı belirtildi. Türkiye de bir ilk olan şizofren kafe, Elazığ'ın Rızaiye Mahallesi'nde 300 metrekarelik bir kapalı alan içinde hizmet vermeye başladı. Bilgisayar, oyun oynama, kitap okuma alanlarına sahip olan kafenin hastalar ve vatandaşlara açık olacağı bildirildi.

Açılışta bir konuşma yapan Elazığ Vali Yardımcısı Bedrettin Özmen, tam donanımlı kafenin şizofreni hastalarla vatandaşları kaynaştıracağını söyledi.

Şizofreni hastası Veysi Bayrak ise Zirrat Mühendisi olduğunu ve bu kafenin kendileri için büyük bir hizmet olduğunu söyledi.

Şizofreni kafe projesini yapan Dr. Ömer Deniz, yaptıkları bu çalışmanın Türkiye'de bir ilk olduğunu belirterek hastaların artık ilaçla tedavi yerine sosyal aktivitelerle tedavi edileceğini söyledi. Dr. Deniz, bu anlamda şizofren kafeyi açtıklarını ve sabah 09.00 ile akşam 22.00'a kadar hizmet verecek olan kafenin şizofreni derneğine kayıtlı olan üyelerine tam gün ücretsiz olarak hizmet vereceğini dile getirdi.

Bu haber toplam 4425 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.