1. HABERLER

  2. PSİKOLOJİ

  3. Sistemik Psikoterapi Yöntemi

Sistemik Psikoterapi Yöntemi

Adana’da kurulan Sistemik Psikoterapi Enstitüsü, aile, çift, sosyal gruplar, şirketler ve bireylere sistemik yaklaşımla psikoterapi hizmeti ve eğitim veriyor.

A+A-

Sistemik Psikoterapi Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Turan Akbaş, enstitünün 27 üyesinin tamamının tıp, sosyal hizmetler, psikoloji ve psikolojik danışmanlık alanlarında uzman olduğunu ve sistemik psikoterapi eğitimi aldığını söyledi. Prof. Dr. Akbaş, “Amacımız, sistemik yaklaşım temelli aile, çift, grup ve bireysel psikoterapiler uygulayan terapistler yetiştirmek, sistemik psikoterapinin yaklaşımının profesyonel bir zemine oturmasını sağlamak, meslek çalışanlarının gelişimlerini sağlamak, aile ve bireylerin psikolojik sağlıklarını sağlamaya ve korumaya yönelik hizmetlerde bulunmaktır” dedi.

Prof. Dr. Turan Akbaş, aileler, çiftler, kurumlar ve şirketlere sunacakları psikoterapi hizmetlerinin yanı sıra, kamuoyunu bilgilendirmeye yönelik konferanslar, seminerler ve paneller de düzenleyeceklerini kaydetti. Bir diğer faaliyet alanlarının da psikolog, psikiyatrist, psikolojik danışman ve sosyal hizmet uzmanlarına sistemik psikoterapi eğitimi vermek olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Akbaş, "Sistemik psikoterapi eğitimlerini Almanya’daki Weinheim Aile Terapisi Enstitüsü işbirliğiyle veriyoruz. Bu eğitim 4 yıl sürüyor” diye konuştu.

Enstitünün en önemli çalışmalarından birinin, şirketlere yönelik kurumsal süpervizörlük hizmeti verilmesi olduğunu belirten Prof. Dr. Turan Akbaş, bunun Avrupa’da ilkokullarda bile uygulandığını ancak Türkiye’de sadece büyük şirketlerin yararlandığını söyledi.

İşyerlerinde çalışanlar ve yöneticiler arasındaki iletişim sorunlarının ciddi verim kaybına yol açtığını, bunların kurumsal süpervizörlük sayesinde giderilebileceğini kaydeden Prof. Dr. Akbaş, “İşyerlerinde çalışanların arasında, ortaklaşa kullanılan bir makineden dolayı bile anlaşmazlıklar, verim kayıpları yaşanabiliyor. Ya da yöneticinin yaşı, deneyimi, çalışanlarla ilişkileri etkiliyor. Bunun gibi bir çok etken, firma için ilk başta dikkat çekmeyen ama önemli sorunları doğurabiliyor. Kurumsal süpervizörlük bunların uzun vadede giderilmesini sağlıyor” dedi.

İHA

Bu haber toplam 10638 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.