1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Silahla sahaya giren PAOK Başkanı Savvidis'e 3 yıl men ve 100 bin euro para cezası

Silahla sahaya giren PAOK Başkanı Savvidis'e 3 yıl men ve 100 bin euro para cezası

Yunanistan'da, takımının AEK ile oynadığı karşılaşmanın son dakikalarında hakeme itiraz ederek belinde silahla sahaya giren PAOK Başkanı Ivan Savvidis 3 yıl futboldan men edildi.

A+A-

Yunan asıllı Rus iş adamı Ivan Savvidis 100 bin euro para cezasına da çarptırıldı.

Savvidis gibi hışımla hakeme saldıran ve "Senin işin bitik" şeklinde tehditlerde bulunan PAOK Teknik Direktörü Michel Lubos'a 90 gün men ve 15 bin euro para cezası kesildi.

Disiplin Kurulu PAOK kulübüne de ayrıca 63 bin euro ceza kesti. Olaylı maçta PAOK hükmen yenik sayılırken, 3 puan AEK'e verildi.

3 maçı seyircisiz oynayacak PAOK'un bu sezon 3, önümüzdeki sezon da 2 puanı silinecek. PAOK kulübü ise karara itiraz edeceğini açıkladı.

Gürcistan doğumlu olan ve geçmişte Rusya Parlamentosu'nda da görev yapan Ivan Savvidis, Yunanistan'ın en zengin kişilerinden biri.

Yunanistan hükümeti ise lig maçlarının hafta sonu yeniden başlayacağını duyurmuştu.


skysports-paok-savvidis-gun_4253502.jpg


FIFA'nın sabrı tükeniyor

Öte yandan, Yunanistan'da futbol karşılaşmalarında gözlenen şiddet olayları, FIFA'nın sabrını tüketmeye başladı.

Bu açıklama Yunanistan Futbol Federasyonu'nu ziyaret eden FIFA temsilcisi Herbert Huber tarafından yapıldı.

4 buçuk saat süren görüşmelerden sonra bir açıklama yapan Huber, Yunanistan Futbol Federasyonu'nun, Yunan futbolunda gözlenen şiddet olaylarının önüne geçilmesi amacıyla alınacak önlemleri içeren yeni kurallarını inceleyeceklerini söyledi.

Huber, Yunan futbolundaki tüm gelişmelerin FIFA'nın nihai kararını vereceği Mayıs ayına kadar mercek altına alınacağını belritti.

FIFA temcilcisi, "Mayıs ayına kadar Yunan futbolunda bir düzelme kaydedilmezse, Yunan milli takımı dahil tüm Yunan takımları her türlü uluslararası müsabakadan men edilecek" dedi.

Huber, FIFA'ya ileteceği raporun olumsuz olacağını da sözlerine ekledi ve bu duruma gerekçe olarak; Yunan futbolunda gözlenen şiddet olaylarının tüm uyarılara rağmen aralıksız sürmesini; Yunan spor hakimlerinin ceza vermekte zorlanmalarını ve açılan davaların zaman aşımına uğratılmasını gösterdi.

Bu haber toplam 3971 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.