1. HABERLER

  2. PSİKOLOJİ

  3. Şiddetin cinsel ve psikolojik boyutu da önemsenmeli

Şiddetin cinsel ve psikolojik boyutu da önemsenmeli

Sosyolog Gülen Acar, "Şiddet sadece fiziksel olarak düşünülmemeli. Ekonomik, cinsel ve psikolojik boyutunun da önemsenmesi gerekir." dedi.

A+A-

Sık sık kamuoyu gündemine gelen şiddetin sadece fiziksel boyutta ele alındığını belirten Sosyolog Gülen Acar, "Şiddet sadece fiziksel olarak düşünülmemeli. Ekonomik, cinsel ve psikolojik boyutunun da önemsenmesi gerekir." dedi.

İlkadım Belediyesi Unkapanı Kültür Merkezi'nde çeşitli branşlarda eğitim gören yaklaşık 1000 bayan kursiyere aile içi şiddete yönelik bilgilendirme semineri yapıldı. İlkadım sınırları içerisinde Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen toplantıda Sosyolog Gülen Acar ile Psikolojik Danışman ve Rehber Ayşe Ünal, 'Aile İçi Şiddet' konusunda katılımcıları aydınlattı. Kursiyerlere şiddetin cinsel, psikolojik, ekonomik ve fiziksel boyutlarını anlatan eğitimciler, toplantıya katılan kursiyerleri bu konuda bilgilendiriyor. Emniyet Müdürlüğü, Samsun Barosu ve sağlık kuruluşlarının koordinatörüyle düzenlenen "Aile İçi Şiddet" semineri ile şiddete maruz kalmış veya her an şiddet görebilme ihtimali olan bayanlara şiddet karşısında nasıl davranmaları gerektiği öğretiliyor.

Toplum tarafından aile içi şiddetin yalnızca fiziksel yönden değerlendirildiğini belirten Sosyolog Gülen Acar, "Halk içinde şiddet fiziksel olarak algılanıyor. Seminerde bayan kursiyerlere şiddeti dört boyutuyla anlatıyoruz. Psikolojik, ekonomik, fiziksel ve cinsel olmak üzere halkımızın her an yaşayabileceği şiddet türlerini geniş kapsamlı şekilde ele alıyoruz." dedi.

Aile Koruma Yasası ile kadına şiddet arasında ilişki kurarak insanları bilinçlendirmeye çalıştıklarını kaydeden Psikolojik Danışman ve Rehber Ayşe Ünal ise "Bayanların şiddet konusunda bilinçlenmesi adına görsel sunum gösterileriyle bir nebzede olsa kendilerine yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bayanların ilgisi gün geçtikçe artıyor. Kursiyerler dışında Samsun'daki tüm bayanları aile içi şiddet toplantımıza bekliyoruz." diye konuştu.

Unkapanı Kültür Merkezi Sorumlusu Rukiye Çamaş ise, "Kursiyer bayanlarımızın hem sanat öğrenip hem de kadın olarak haklarının neler olduğunu bizzat profesyonel eğitimciler eşliğinde öğreterek bilinçli bayanların toplumda var olmasını sağlıyoruz. Bu konuda desteğini bizden esirgemeyen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş'a sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz." şeklinde konuştu.

Time Turk

Bu haber toplam 3348 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.