1. HABERLER

  2. CİNSEL YAŞAM

  3. Sağlıklı bir cinsel yaşam için vucut dilinizi iyi kullanın

Sağlıklı bir cinsel yaşam için vucut dilinizi iyi kullanın

Cinsel fonksiyon bozuklukları ile ilgilenen uzmanlar, cinsel haz almayı bilmeyen kişilerin, karşısındakine de keyif veremeyeceğini belirtmektedirler.

A+A-

HÜRRİYET - İnsanların cinsel ilişkiden beklentileri; temas, cinsellik, bağlılık ve sonucunda da yeni bir birey dünyaya getirmektedir. Çiftler aralarındaki mutluluğun devamı için zamanla birbirlerinin isteklerini yerine getirmeye çalışarak farklılaşırlar, çünkü bedensel beklentilerinin tatmin edici bir boyutta olması önemlidir.

Uzmanlar: "Uzmanların görüşleri ve araştırmalar, sağlıklı bir beden ya da ruh için doyumlu bir cinselliğin olması gerektiğini ortaya çıkarmıştır. Kısacası, iyi gitmeyen bir cinsel yaşam kişide depresyon, kaygı bozuklukları gibi çeşitli ruhsal sorunlara yol açarak, sosyal hayatını etkiler. Doyumlu bir cinsellik, kişiyi gerek fiziksel, gerekse ruhsal açıdan daha sağlıklı kılar." diyor.

Sağlıklı bir cinsel yaşam

Cinsellikle ilgili bilgilerinizin azlığı ya da tabularınız, eşinizle olan iletişiminizde sorunları ve fiziksel bir takım rahatsızlıklarınızı doğurur.

Sağlıklı bir cinselliğin en güzel tanımı; cinselliği paylaşan iki tarafın da seks hayatlarından tatmin olmasıdır. Cinsel anlamda eşinizle mutlu olmanız için; cinsellikle ilgili sağlıklı kaynaklardan bilgi edinmeli, seksle ilgili içselleştirdiğiniz mit, klişe ve tabularınızı fark etmelisiniz. Aynı zamanda her konuda olduğu gibi cinsellikle ilgili sorunlarınızı da konuşmalısınız ve çözüm aramaktan çekinmemelisiniz. Çözemediğiniz sorunlarınız için de mutlaka bir uzmana başvurmalısınız.

Daha sağlıklı bir cinsel hayat için yapmanız gerekenler

Kendi bedeninizi ve eşinizin bedenini tanıyın: Cinsel fonksiyon bozuklukları ile ilgilenen uzmanlar, cinsel haz almayı bilmeyen kişilerin, karşısındakine de keyif veremeyeceğini belirtmektedirler. Karşılıklı erojen bölgelerinizi keşfetmeniz, dokunmanız, masaj yapmanız, hazza açık olmanız, sağlıklı ve doyurucu bir cinsellik için olması gereken koşullardır.

Ön sevişmeye zaman ayırın: Daha uzun süreli ve keyifli bir cinsel yaşam için, ön sevişme çok önemlidir. Bu nedenle, ön sevişmeye yeteri kadar zaman ayırın. Böylece sağlıklı ve mutlu bir cinsel yaşama sahip olursunuz.

Birlikte zaman geçirin: Eşinizle birlikte daha çok vakit geçirmeniz, yalnızca negatif değil pozitif geri bildirimler vermeniz önemlidir. Birlikte iyi yönlerinizi konuşabilir, evinizdeki bir takım işleri paylaşabilirsiniz ya da dışarıda daha sık baş başa vakit geçirmeye çalışabilirsiniz.

İletişiminizi asla kesmeyin: Eşinizle birbirlerinizi incitmemek veya utandırmamak için ifade etmediğiniz duygularınız, birbirlerinizden zevk almanızı zorlaştırabilir. Unutmayın, sağlıklı bir cinsel yaşam için en iyi ilaç, daha iyi bir iletişimdir.

Keşfedin: Eşinizle cinselliğinizle ilgili fikirleri paylaşmalısınız. Neleri romantik bulup, neleri itici bulduğunuzu ya da yanlış inanışlarınızı paylaşarak görebilirsiniz. Bu şekilde birbirinizi daha da mutlu etmeyi öğrenirsiniz.

Kendinize güvenin: Cinsel anlamda kendinize güvensiz olmanızın ardında bir patoloji yoksa kendi cinsel dünyanızı iyi tanımamanız, cinsel fantezilerinizin ve arzularınızı farkına varamayışınız yatar. Kısaca, cinsel anlamda kendinize güvenmelisiniz.

Eğlenin: Çiftler arasında yaşanan en özel ve en heyecan verici deneyimlerden birisi olan cinsellik, aynı zamanda her iki cins için de keyif verici bir aktivitedir. Tadını çıkarın.

Vücut diliniz sizi ele veriyor

Kadın hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Melih Gündüz: "Beden dili, aynı "anadil" gibi kendiliğinden öğrenilen bir şeydir. Zamanla kendinizi hareketler ve mimikler ile ifade etmeyi öğrenirsiniz. Nasıl komik bir şeye güldüğünüzde anlaşılıyorsa, üzgün, mutsuz ve acı içinde olduğunuzda da dökülen gözyaşlarınız sizi kolaylıkla ele verir." diyor

Bu haber toplam 4954 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.