1. HABERLER

  2. PSİKOLOJİ

  3. Psikoloji Sözlüğü Web Sitesi Yayına Girdi

Psikoloji Sözlüğü Web Sitesi Yayına Girdi

Prof. Dr. Sirel Karakaş öncülüğünde 2014 yılından beri çalışmaları yapılan Psikoloji Sözlüğü dijital platformda psikolojisozlugu.com web sitesiyle hizmete girdi.

A+A-

Prof. Dr. Sirel Karakaş öncülüğünde 2014 yılından beri çalışmaları yapılan Psikoloji Sözlüğü dijital platformda psikolojisozlugu.com web sitesiyle hizmete girdi. 1700’i aşkın terim ile yayına başlayan proje, İOS ve Android uygulamalarıyla destekleniyor.

Prof. Dr. Sirel KARAKAŞ çalışmayı sosyal medya hesabından şu açıklama ile duyurdu:

Karakaş Psikoloji Sözlüğü internet ortamında yerini aldı. 2014 yılından bu yana sürdürülen çalışmalar sonucunda, site, 1700’i aşkın terimiyle ziyaretçilerini bekliyor.

Sözlüğün hedef kitlesi, psikoloji ve ilgili alanlarda eğitim görmekte olanlar ve psikoloji bilimi ile ilgilenen diğer bilimlerin veya mesleklerin mensuplarıdır.

Sözlük psikoloji bilimindeki terimlerin Türkçe karşılıklarını ortaya koymakta, terimlerin açıklamasını yapmakta, bunların birbiriyle ilişkisini ortaya koymaktadır. Terimlerin kolayca öğrenilmesi ve özümsenmesini sağlayan uygulamalar yapılmaktadır. Sözlük internet ortamında yayımlanmakta, akıllı telefonlara da aplikasyon olarak indirilebilmektedir. Böylece, terimlere hızlı erişim sağlanmaktadır.

Psikoloji bilim ve mesleği açısından bir eksik, bir bilim alanını ülkeye kazandırmak için bir zorunluluk olan terimlerin Türkçeleştirilmeleri konusunu ele almayı daima bir sorumluluk olarak gördüm. Bu sorumluluğu yerine getiriyor olmanın gönül rahatlığı içinde, bu çalışmayı, psikoloji öğrencilerine, ülkemiz psikoloji bilimi ve mesleğine ve ülkeme armağan ediyorum.

Devamı için bkz. http://www.psikolojisozlugu.com/

Bu haber toplam 13559 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.