1. HABERLER

  2. KİTAPLIK

  3. "Psikoloji Sohbetleri" Kitabı Çıktı

"Psikoloji Sohbetleri" Kitabı Çıktı

Uğur Canbolat'ın hazırladığı Psikoloji Sohbetleri kitabında, ruh sağlığı ile ilgili merak edilenler cevap buluyor.

A+A-

Yıllardır psikiyatri camiasının öncü isimleriyle çalışan Uğur Canbolat, güncel sorunları masaya yatırdı, uzmanlar cevapladı… Uğur Canbolat'ın hazırladığı Psikoloji Sohbetleri kitabında merak edilenler cevap buluyor.

Yalan, şüphe, depresyon, evlilik, internet bağımlılığı, panik bozukluğu, baş ağrısı, uyku sorunları, yaşlılık gibi konular gündelik hayatta çözmeye çalışılan sorunlardan… Bu sorunları anlamada en etkili yol, psikolojiyi çözmek ve bunun ışığında sosyal hayatta yer almaktan geçiyor… '

Hayat'a Dair

Psikoloji Sohbetleri, kökeninde çoğu zaman psikolojik ve belki de psikiyatrik sorunların var olabildiği "hayata dair" durumlar hakkında Prof. Dr. Nevzat Tarhan'dan Oğuz Tan'a, Yıldız Burkovik'ten Adnan Çoban'a, Zehra Erol'dan Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ali Köse'ye kadar geniş bir uzman kadro ile yapılan röportajlardan oluşuyor. Eser, hayatın her alanında karşılaşabilinen güncel sorunlara çözüm önerileri sunarken, psikologların danışanlarıyla yaşadığı tecrübelerden yola çıkarak okurlara yol gösteriyor.

Kendi Sahasında Bir İlk

Uğur Canbolat'ın hazırladığı kitapta, herkesin anlayabileceği bir dilde kişilerin davranış ve düşünceleri ile huzursuzluklarının ve hatta fiziksel hastalıklarının altında yatan asıl nedenler anlatılıyor. Her biri kendi alanında uzman olan konuklara doğru sorular sorarak oluşturulan bu eser, kendi sahasında bir ilki teşkil ediyor.

Kitap, "Sorunsuz evlilik mümkün mü?, Şizofreni müzikle tedavi edilebilir mi?, Unutkanlığın nedenleri nelerdir?, İnternet bağımlılığında ölçü ne olmalıdır?, Televizyon ve bilgisayar aile içi iletişimi bitiriyor mu?" gibi sorulara cevap ararken, güncel bilgiler ve pratik çözüm önerileri ile cevabını hep merak edilen birçok ilginç konuyu da mercek altına alıyor.

Bu haber toplam 9333 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.