1. HABERLER

  2. PSİKOLOJİ

  3. Psikologlar Ankara'da Eylem Yaptı

Psikologlar Ankara'da Eylem Yaptı

Çeşitli illerden gelen psikologlar, meslek odaları ve yasaları olmadığı gerekçesiyle gösteri yaptı. Toros Sokak'ta toplanan 500 civarında psikolog, sloganlar atarak Abdi İpekçi Parkı'na yürüdü.

A+A-

Türk Psikologlar Derneği Genel Başkanı Gonca Soygüt, ''33 yıldır sürdürdüğümüz çabaya karşın, psikologların meslek yasasının halen çıkartılmamış ve mesleğimizin yasalarla güvence altına alınmamış olması, bizleri, özellikle kamu yararı açısından ciddi derecede endişelendirmektedir'' dedi.

Çeşitli illerden gelen psikologlar, meslek odaları ve yasaları olmadığı gerekçesiyle gösteri yaptı. Toros Sokak'ta toplanan 500 civarında psikolog, sloganlar atarak Abdi İpekçi Parkı'na yürüdü.

Grup adına açıklama yapan Soygüt, psikologların, 1999 depremi, HSBC bankasına saldırı ve Bilge köyü katliamı gibi olaylarda karşılık beklemeden hizmet yaptığını anımsatarak, psikolojinin hayatın tüm alanlarında bulunduğuna işaret etti.

Yasanın olmadığı yerde denetimin de eksik olacağını kaydeden Soygüt, gerekli yasal düzenlemeler olmadığı için Türkiye'de psikologların çalışmaları ve etkinliklerinin ''yardımcı sağlık personeli'' olarak tanımlanmasının, psikoloji ile ilgili evrensel tanımlamalar açısından kabul edilemez olduğunu belirtti.

''33 yıldır sürdürdüğümüz çabaya karşın, psikologların meslek yasasının halen çıkartılmamış ve mesleğimizin yasalarla güvence altına alınmamış olması, bizleri, özellikle kamu yararı açısından ciddi derecede endişelendirmektedir'' diye konuşan Türk Psikologlar Derneği Genel Başkanı Gonca Soygüt, Avrupa Psikologlar Dernekleri Federasyonu(EFPA) üyesi olduklarını, oda ve yasaları olmamasına karşın Avrupa Psikoloji Kongresi'ni (ECPA 2011) İstanbul'da yapacaklarını bildirdi. AA

Bu haber toplam 5636 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.