1. HABERLER

  2. KONGRE-SEMİNER

  3. Prof. Çetin lyme Ve Otizm Konferansında Konuşacak

Prof. Çetin lyme Ve Otizm Konferansında Konuşacak

Prof. Dr. Barbaros Çetin, “Otizm ve Kene Kaynaklı Lyme Hastalığı İlişkisi” başlıklı konferansta konuşacak.

A+A-

 Dokuz Eylül Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Başkanı Biolog Prof. Dr. Barbaros Çetin, “Otizm ve Kene Kaynaklı Lyme Hastalığı İlişkisi” başlıklı konferansta, Türkiye’nin hemen hemen her bölgesinde görülen orman veya koyun kenesi olarak bilinen “Ixodes ricinus” adlı kenenin yapışmasıyla bulaşan bir bakterinin neden olduğu düşünülen Lyme hastalığını anlatacak.

Konferans, Dokuz Eylül Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü ve Otistik Çocukları Koruma ve Yönlendirme Derneği işbirliğiyle 28 Mart Perşembe günü saat 10.30’da Dokuz Eylül Üniversitesi Sabancı Kültür Sarayı Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek.

ABD ve Avrupa‘da hızla yayılım gösteren Lyme hastalığının Türkiye’deki durumunu inceleyen Çetin, söyledi:  “Özellikle ABD’de yayınlanan otizm-Lyme bağlantılı bilimsel makalelere göre, otizm tedavisi gören çocukların yaklaşık yüzde 30’u Lyme hastası. Türkiye’de de yaklaşık 500 bin otistik çocuğumuz var. Bunların yüzde 30’unun aslında Lyme hastası olduğunu düşünürsek yaklaşık 150 bin çocuğumuz yanlış teşhis ve tedavi görüyor olabilir. Otistik diye bilinen çocuklarımızın Lyme hastası olduğu tespit edilebilirse onlar için yeni hayat başlar.” 

Milliyet 

Bu haber toplam 4681 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.