1. HABERLER

  2. AİLE SAĞLIĞI

  3. Pipini kestireceğiz deyip geçmeyin!

Pipini kestireceğiz deyip geçmeyin!

Ailelerin çocuklarını sünnete hazırlarken, 'ucundan azıcık', 'erkek adam acıya dayanır' gibi ifadeler kullanmaları çocukları olumsuz etkiliyor.

A+A-

Özel Selçuklu Hastanesi Üroloji Uzmanı Osman Tufan, ailelerin toplumda bilinçsizce sarf edilen sünnet sözcüklerini çocuklarına kullanmamasını istedi. Sünnetin basit bir cerrahi operasyon gibi algılanmasının yanlış olduğunu söyleyen Osman Tufan, ailelerin çocuklarını psikolojik olarak hazırlaması gerektiğini belirtti.

Toplumda çok yaygın olarak kullanılan, "pipini kestireceğiz", "ucundan azıcık", "erkek adam sünnetten korkmaz" gibi yaklaşımların çocuklarda kalıcı psikososyal sorunlara neden olacağını ifade eden Tufan şu uyarılarda bulundu:

Ehil olmayan kişiler tarafından, steril olmayan ortamlarda yapılan sünnetin, çocuklarda telafisi mümkün olmayan sağlık ve psikolojik sorunlara neden olabileceği unutulmamalıdır.

Mesela bir kanama bozukluğu olan, hemofili hastası olan bir çocuğa sünnet yapıldığı zaman ciddi, hatta hayatı tehdit edebilecek sonuçlar dahi olabilir. Bu nedenle sünnet öncesi mutlaka çocuğun cerrahi operasyona uygun olup olmadığının değerlendirilmesi şart.

Bu haber toplam 2699 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.