1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Parfüm Seçimi ve Karekter İlişkisi

Parfüm Seçimi ve Karekter İlişkisi

Parfüm seçerken nelere dikkat edersiniz? Çoğu kimsenin bu soruya cevap verecek uzun bir listesi yoktur. Hatta pek çoğumuz hiçbir şeye dikkat etmez. Çünkü güzel kokması yeterlidir ama:

A+A-

Ama kokular üzerine yaptığı bilimsel araştırmalarla tanınan Gülçiçek Fabrikası yetkilileri, karakterinize göre parfüm seçmenin püf noktalarını araştırdı. Neşeli ve sempatik birine çiçeksi ve meyvemsi kokular yakışırken, sportif bir kişiliği ozon, okyanus ve deniz esintilerini hatırlatan kokular ifade ediyor. İşte, kişiliğinize uygun parfüm çeşitleri...

Neşeli ve sempatikseniz

Neşeli, sempatik ve sevecen biriyseniz, çiçeksi ve meyvemsi bir koku seçebilirsiniz. Portakal çiçeği neşenize neşe katarken, bergamotun sıcaklığı sizi sempatiyle kucaklar.

Çekingen ve içe dönükseniz

İçe dönük, utangaç ve sakin biriyseniz aromatik kokular tam size göre. Lavanta çiçeği, neroli (portakal çiçeğinden çıkarılan bir esans) ve adaçayı utangaçlığı üstünüzden atmanıza yardımcı olur.

Sportif ve canlı biriyseniz

Sportif, canlı ve hareketli biriyseniz, ferah ve marin (sabunumsu) kokular hareketinize hareket katar. Ozon, okyanus ve deniz esintileri özgürlüğünüzün sınırlarını zorlar.

Sıcakkanlıysanız

Sıcakkanlıysanız yasemin ve zambak kokuları sizi ifade ediyor. Amber (amber balığından çıkarılan güzel kokulu, kül renginde bir madde) misk ve tarçın içerikli bir koku da seçebilirsiniz. Ylang Ylang bitkisinin katıldığı parfümleri de tercih edebilirsiniz.

Masum ve çocuksu bir yanınız varsa

Masum, çocuksu ve saf biriyseniz, müge çiçeği ve gül içerikli kokuların yanı sıra size çocukluğunuzu anımsatacak karamel ve çikolata gibi kokuları içeren bir parfüm de seçebilirsiniz.

Hırslı, cesur ve ataksanız

Hırslı, cesur ve atak biriyseniz, içinde zencefil veya pembe biber olan, paçuli (bir tür güzel kokulu bitki),vetiver (bir tür bitki) ve sandal ağacı ile derinleşen bir koku cesaretinizi ve ataklığınızı güçlendirir.

Özverili ve fedakârsanız

Evcimen, özverili, anaç ve dingin biriyseniz, beyaz çiçekler, vanilya ve bir tutam baharat ile bezenmiş bir koku ruhunuzu yansıtır.

***

Yaz aylarında hafif sabunsu kokuları tercih edin

Parfüm hakkında şişeden koklayarak karar vermeyin. Parfümün kokusu vücut kimyanızla temas edince ortaya çıkar. Bileğinizin içine küçük bir miktar sürün ve bir süre bekledikten sonra koklayın. Parfüm satın almadan önce kokunun oturması için en az 10 dakika bekleyin.

Tüm bu etkenlerin yanı sıra asıl önemli nokta kişinin ten yapısıdır. Esmer, kumral ve sarışın kişilerin parfüm seçimleri birbirinden farklı olmalıdır. Çünkü esmer bir tende hoş kokan bir parfüm, daha açık tenli bir kişi için ağır kaçabilir ya da tam tersi açık tenli bir kişide kalıcı olan bir koku, esmer tenli birinde o kadar da kalıcı olmayabilir.

Giyim tarzına ve mevsimlere göre de parfüm seçimi farklılık gösterebilir. Kışın daha şekerli, vanilyalı ve baharatlı kokular ön plana çıkarken, yazın daha hafif sabunsu kokular tercih edilebilir.

Bu haber toplam 11243 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.