1. HABERLER

  2. REHBERLİK

  3. Özgüven için kontrollü harçlık verin

Özgüven için kontrollü harçlık verin

Rehberlik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Müge Yılmaz, ''Okul dönemindeki çocuklara kontrollü harçlık vermek öz güveni arttırıyor''dedi.

A+A-

HABERAKTUEL.COM - Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Müge Yılmaz, ''Okul dönemindeki çocuklara kontrollü harçlık vermek öz güveni arttırıyor''dedi.
Yılmaz, çocuğa harçlık verilmesinin çocuğun büyümesine ve özerk olmasına yardımcı olan bir sorumluluk olduğunu söyledi.

Okul dönemindeki çocuğa verilecek harçlığın ailelerin ekonomik durumuna göre verilecek kişisel bir karar olduğunu belirten Yılmaz, şu bilgileri verdi:

''Okul dönemindeki çocuklara kontrollü harçlık vermek çocuğun büyümesine, özerk olmasına yardımcı olan bir sorumluluktur. Özgüveni artırır. Harçlıklar, çocukların tasarruf etmesini ve paranın değerini anlamasına da yardımcı olur. Ancak aileler verdikleri harçlığın miktarını iyi ayarlamalıdır. Çocuklar ellerindeki paranın ne kadarı ile ne alınabileceğini öğrenirler. Ellerindeki paraları biriktirerek tasarruf yapmayı öğrenirler. Ayrıca, kendilerine olan güven ve sorumluluk duyguları da gelişir.''

Çocuğa kontrolsüz olarak ihtiyacından fazla para verilmemesi gerektiğini de ifade eden Yılmaz, verilen paranın aşırı şekilde denetlenmesinin de yanlış olabileceğini kaydetti.

Bu haber toplam 3140 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.