1. HABERLER

  2. REHBERLİK

  3. ÖSS'de Nasıl Başarılı Olabilirim?

ÖSS'de Nasıl Başarılı Olabilirim?

Psikiyatri Uzmanı Lütfü Ural, ÖSS sınavına girecek olan öğrencilere uyarılarda bulunarak, "Stres ve heyecan ile baş etmek de en az sınava hazırlanmak kadar önemli" dedi.

A+A-

HABERTÜRK & İHA - Psikiyatri Uzmanı Lütfü Ural, ÖSS sınavına girecek olan öğrencilere uyarılarda bulunarak, "Stres ve heyecan ile baş etmek de en az sınava hazırlanmak kadar önemli" dedi.

Alperen Ocakları tarafından ÖSS'ye girecek öğrencilere moral ve motivasyon vermek için seminer düzenlendi. Öğrencilere psikolojik destek sağlanması amaçlanan seminerde öğrencilere ÖSS için tavsiyelerde bulunuldu. "Sınava günler kala değiştirebilecek fazla şeyin yok" diyen Dr. Lütfi Ural, "Fakat virgülden sonraki rakamların dahi çok büyük değer ifade ettiği bu sınavda motivasyonun yüksek olması ve birtakım yöntemlerin uygulanması 5-6 soru kazandırabilir" diye konuştu.

Çalışmanın yanı sıra özgüven ve sakinliğin başarıya götüren başlıca etkenler olduğunu hatırlatan Ural, stres ve heyecan ile baş etmenin en az sınava hazırlanmak kadar önemli olduğunu vurguladı.

"Hayatınızda bir hedef belirleyin ve o hedefin içini doldurun" tavsiyesinde bulunan Ural, "Ne olmak istiyorsanız öncelikle onun kararını verin ve verdiğiniz karar için uygun işler yapın. Üniversiteyi bir amaç değil, hayatta başarılı ve mutlu bir birey olmak için bir araç olarak görmek gerekir. Hayatta mutlu olabilmek için yaptığınız meslekte çalıştığınız işte mutlu olmanız lazım. Onun için doğru tercihi şimdiden yaparak, yaptığınız tercihe göre ne gerekiyorsa onu uygulayın" şeklinde konuştu. Ural, sınavda glikoz ihtiva eden çikolata veya şeker bulundurulması, sınava gitmeden önce içerisinde bir bardak ballı süt olan iyi bir kahvaltı yapılmasının, başkaları yerine bireyin kendine konsantre olmasının yaralı olacağını kaydetti. Alperen Ocakları Samsun İl Başkanı Coşkun Arslan, yapılan araştırmalarda ÖSS sınava girecek öğrencilerin büyük çoğunluğunda psikolojik problemlerin ortaya çıktığını gösterdiğini hatırlattı.

Bu haber toplam 5622 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.