1. HABERLER

  2. SINAV HABER

  3. Öğretmenlik Alan Bilgisi Testinde Öğretmenler Matematikten Kaldı

Öğretmenlik Alan Bilgisi Testinde Öğretmenler Matematikten Kaldı

Her sene belirli aralıklar ile yapılan Kamu Personeli Sınavı'nda yeni mezun öğretmenler kendi alanlarındaki soruları cevaplamakta zorlandı. Başta Matematik, Fizik ve Kimya dersleri olmak üzere bu alanlarda Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi gerçekleştirildi.

A+A-

Yeni Mezun Öğretmenler Neden Zorlandı?

Gerçekleştirilen Kamu Personeli Sınavı'nda yeni mezun öğretmenler Matematik ve Fen'de 50 sorudan sadece 12 soruyu doğru yanıtlayabildi. Hazırlanan raporda Matematik, Fizik, Kimya alanlarından mezun olan yeni öğretmenler, kendi branşlarında dahi soruları cevaplamakta zorlandıkları görüldü. Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre toplamda 50 soru üzerinden hesaplamalar şu şekilde yapıldı;

  • Kimya Öğretmenleri: 14.14
  • Fizik Öğretmenleri: 16.25
  • Fen Bilimleri ve Teknoloji Öğretmenleri: 11.82
  • Matematik Öğretmenleri: 11.97

    kamu-personeli-sinavi-002.jpg


     

En Başarılı Alan Psikolojik Rehberlik Oldu

Bu bölümde okuyan ve mezun olan Psikoloji bölümü öğretmenleri ise kendi alanlarında 50 sorunun 34'üne doğru yanıt vererek en başarılı alan oldular. Türkçe testlerinde ise doğru yanıt ortalaması 29 olarak açıklandı. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinde sorulan soruların ise 29'una doğru yanıt verildi.

Sınava mezun olarak toplamda 308 bin 125 aday başvuru yaparken, bu adaylardan sadece 260 bin 805 kişinin sınavı geçerli sayıldı.

Açık konuşmak gerekirse, yeni mezun öğretmen adaylarımızın girmiş olduğu sınav kolay değil zor kabul ediyoruz. Zira bu alanda çözülen sorular Türkçe ile kıyaslandığında 1.5 dakikaya indiremeyecek kadar zor. Haliyle sorular da yetişmiyor.

Zira orada bekleyen gözetmenler de oturup soruları çözmeye kalksa, yine işin içinden çıkamayacaklar. O yüzden burada hata kimde onu belirlemek lazım. Sorun sistemde mi, yoksa kişilerde mi?

Kaynak:https://pchocasi.com.tr

Bu haber toplam 3283 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.