1. HABERLER

  2. PSİKOLOJİ

  3. Modern Hayat Stres Yapıyor

Modern Hayat Stres Yapıyor

Kadınlarda daha sık görülen astım ve reflünün en önemli sebeplerinden biri de stres...

A+A-

 İş hayatı, ev işleri, çocuk yetiştirmek ve aile ilişkileri derken giderek karmaşıklaşan ve artan sorumlulukların yarattığı stres; kadınlarda birçok hastalığı da beraberinde getiriyor. Prof. Dr. Yonca Tabak, kadınlarda stres sebebiyle sıkça astım vakası görüldüğünü söylüyor.

Kadınların stresle mücadelede, endorfin hormonu salgılatması nedeniyle çikolataya yöneldiğini belirten Dr. Tabak; stres ve psikolojik sorunların reflüye yol açtığının da altını çiziyor: "Astımlı kadınların yüzde 80'inde reflü de görülüyor. Astım reflüyü, reflü de astımı tetikliyor.

Çikolatanın, stresle mücadele etme yöntemi olarak kullanılması, astımı daha da içinden çıkılmaz bir hale getiriyor. Benzer şekilde kahve, kola ve alkolün de reflüyü artırıcı etkisi bulunuyor. Özellikle iş yeri gibi stresli alanlarda bu gıdalardan uzak durulması gerekiyor."

Sebze Ve Meyveye Yönelin

Prof. Dr. Yonca Tabak; stresten şikayetçi olan kadınların, kahve, alkol ve kola gibi reflüyü artırdığı bilinen gıdalar yerine taze meyve sebze gibi doğal besinlere yönelmesi gerektiğini söylüyor. Tabak, kilo aldırmadığı düşünülen bitter çikolataların ise daha fazla kakao içermesi nedeniyle ilk vazgeçilmesi gereken gıdalardan olduğuna dikkat çekiyor. 

Bu haber toplam 4492 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.