1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Makyaj Süngerini Kullanırken Yaptığınız 6 Hata

Makyaj Süngerini Kullanırken Yaptığınız 6 Hata

Fırçalardan sonra hayatımıza giren makyaj süngerleri hızlı bir şekilde makyajlarımızın bir parçası haline geldi. Ancak makyaj süngeri kullanırken yapılan bazı hatalar kötü sonuçlara yol açabiliyor. Biz de sizler için makyaj süngeri kullanırken yapılan en

A+A-

Kuruyken Kullanmak
Kuru kullanılan makyaj süngerleri fondöteni daha fazla içine çekeceği için rahat bir kullanım sağlamayacağı gibi çok miktarda fondöten de harcamış olursunuz. Bu nedenle önceden makyaj süngerini ıslatmanız ve ardından fondöten işlemi uygulamanız gerekmektedir.

Kurudukça Islatmamak 
Makyaj süngeriniz kurumaya başladığında belirli aralıklarla süngerinizi ıslatmayı unutmayın. Bu sayede her zaman nemli bir süngeriniz olacaktır. Islatma işlemini yaparken su yerine yüz spreylerini de tercih edebilirsiniz.


sunger.jpg


Fondöteni Süngerin Üstünde Uygulamak
Cildinize uygulayacağınız fondöteni öncelikle elinize ardından az miktarlarda süngerinize alarak uygulayın. Bu işlemi yaparken süngerinizin geniş kısmından yararlanabilirsiniz. Bu sayede uygulanan fondöten miktarını da azaltmış olacaksınız.

Sadece Fondöten Kullanmak 
Makyaj süngerleri sadece fondöten sürmek için değildir. Makyaj süngerleriyle krem ve jel yapıdaki allık ve aydınlatıcılarınızı da uygulayabilirsiniz.

Kirli Bırakmak 
Makyaj süngerlerini kullandıktan sonra direkt olarak çantanıza atmayın. Temizlenmemiş süngerlerde bir süre sonra çeşitli bakteriler üremektedir ve bu da sizin cilt sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebilmektedir. Bu nedenle süngerlerinizi her kullanım sonrası temizlemekte fayda var.

Uzun Süreli Kullanım
Her makyaj ürününün de olduğu gibi makyaj süngerlerinin de belirli bir kullanımdan sonra yenilenmesi gerekmektedir. Yeni bir makyaj süngerine ihtiyacınızın olduğunu anlamak için şekildeki bozulmalara ve süngerin üzerindeki renk kayıplarına bakabilirsiniz.

Uzun Süreli Kullanım 
Her makyaj ürününün de olduğu gibi makyaj süngerlerinin de belirli bir kullanımdan sonra yenilenmesi gerekmektedir. Yeni bir makyaj süngerine ihtiyacınızın olduğunu anlamak için şekildeki bozulmalara ve süngerin üzerindeki renk kayıplarına bakabilirsiniz

Kaynak:Mahmure.com

Bu haber toplam 3492 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.