1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Kadınlar Resimlerini Facebook'a Neden Ekler?

Kadınlar Resimlerini Facebook'a Neden Ekler?

Uzmanlar kadınların paylaşım sitelerinde kendi fotoğraflarını sık ve çok sayıda yayımlamasına bilimsel açıklama getirdi... İşte ayrıntılar

A+A-

ABD’nin Buffalo Üniversitesi’nde yapılan araştırma, kadınların Facebook’ta fotoğraf yayımlama oranının erkeklerinkinin iki katı olduğunu ortaya koydu. Buna göre kadınlar internetten daha fazla fotoğraf paylaşıyor ve sosyal paylaşım sitelerinde daha fazla kişiyle bağlantı kuruyor. Bilim insanlarına göre kadınlar Facebook’a fotoğraf yüklediği zaman kendilerini daha iyi ve başarılı hissediyor.
Teksas ve Hawaii üniversitelerinden uzmanların da katıldığı araştırma ekibinin başındaki Dr. Michael Stefano, “Sonuçlar, kadın imajına ve görünüşüne yönelik kültürel bir odaklanmanın sonucu olarak, erkek ve kadın davranışlarında kalıcı farklılıklar olduğunu ortaya koyuyor” diyor.

Bir tür reklam aracı

311 gönüllüyle yapılan araştırmada, her katılımcının Facebook’u nasıl kullandıkları ve özgüvenlerini nelere dayandırdıkları incelendi.

Erkek ve kadın kullanıcılarda profil oluşturmaya harcanan zaman, paylaşılan fotoğrafların sayısı, sosyal paylaşım sitesinde edindikleri arkadaş sayıları ve arkadaş edinmede ne kadar seçici oldukları da gözlemlendi. Stefano, “Fiziksel görünüme en çok önem verenler daha yoğun olarak fotoğraflarını paylaşıyor. Kadınlar Facebook’u bir tür reklam aracı olarak da kullanıyor” saptamasında bulundu.

Radikal

Bu haber toplam 8587 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum