1. HABERLER

  2. KONGRE-SEMİNER

  3. IX. Uluslararası Yükseköğretimde Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Araştırmaları Kongresi

IX. Uluslararası Yükseköğretimde Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Araştırmaları Kongresi

IX. Uluslararası Yükseköğretimde Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Araştırmaları Kongresi 15-17 Kasım 2019 tarihleri ​​arasında Marmara Üniversitesi İstanbul’da düzenlenecek. Kongre ile ilgili ayrıntılar şöyle:

A+A-

Marmara Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama Araştırma Merkezi (MARPAM) öncülüğünde bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek olan Uluslararası Yükseköğretimde Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Araştırmaları Kongresinin bu yıl ki ana teması “Yükseköğretimde psikolojik danışma ve rehberlik hizmetleri” olarak belirlendi. Organizasyon komitesi adına hazırlanan davet mektubunda şu ayrıntılara yer verildi:


Değerli Meslektaşımız,

Sizleri  15-17 Kasım 2019 tarihleri ​​arasında Marmara Üniversitesi İstanbul’da düzenlenecek olan “IX. Uluslararası Yükseköğretimde Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Araştırmaları Kongresi” ne davet etmekten büyük mutluluk duyuyoruz.

Marmara Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama Araştırma Merkezi (MARPAM) öncülüğünde, sonuncusu Anadolu Üniversitesi’nde düzenlenen VIII. Üniversiteler Psikolojik Danışma ve Rehberlik Sempozyumunun kapsamı geliştirilerek, üniversitemiz bünyesinde uluslararası düzeyde gerçekleştirilecektir. Kongremizde, yükseköğretim kurumlarında verilen psikolojik danışma hizmetlerinin küresel ve yerel gereksinimler doğrultusunda ele alınması, değerlendirilmesi ve bu kapsamda gerçekleştirilen çalışmaların paylaşımı ile birlikte güncel konuların tartışılmasını hedeflemekteyiz. Ayrıca kongremizde, konuyla ilgili bildiri sunumlarının yanı sıra üniversitelere bağlı psikolojik danışma ve rehberlik  merkezlerine yönelik çalıştaylar düzenlemeyi planlamaktayız. Bu sebeple kongremizin ana temasını “Yükseköğretimde psikolojik danışma ve rehberlik hizmetleri” olarak belirledik.

Ulusal ve uluslararası düzeyde katılımcılarımızın değerli katkılarıyla,  zengin tartışma ortamı ile  farklı görüş ve yaklaşımların ele alınacağı kongremizin, üniversite öğrencilerinin bireysel, sosyal ve akademik gelişimlerini desteklemeyi amaçlayan psikolojik danışmanlık ve rehberlik hizmetlerini geliştirilmesine ve iyileştirilmesine katkı sunacağına inanıyoruz.

Kongremizde kabul edilen bildirilerin özetleri, bildiri özetleri kitabında yayınlanacak, bildiri tam metin kitabı, uluslararası (elektronik) kitap olarak veya yazarın seçeceği kongreyi destekleyen hakemli dergilerde hakem süreci tamamlandıktan sonra ücretsiz yayınlanacaktır.

Kongremizde sunumlar Türkçe ya da İngilizce yapılabilir.

Bu anlamlı buluşma için 15-16-17 Kasım 2019′da İstanbul’da kongrenin gerçekleştirileceği Marmara Üniversitesi Sultanahmet Yerleşkesi’nin eşsiz tarihi dokusunda birlikte olmak dileğiyle…

Saygılarımızla…

Kongre Başkanları

Prof. Dr Halil Ekşi 
Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fak. Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı

Doç. Dr. Müge Yüksel   
Marmara Ünv. Psik. Dan. ve Rehb. Uyg. Arş. Merkez Müdürü


Kongre Web sitesi: http://counselinginhe.org/

Bu haber toplam 7177 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.