1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. İş yaşamında öncelik dış güzellik

İş yaşamında öncelik dış güzellik

Secretcv.com iş yaşamında giyimin önemine yönelik bir anket düzenledi. Buna göre 16 bin beyaz yakalı kadının yüzde 92'si, iş yaşamında şık bir kıyafetin başarı basamaklarını tırmanırken avantaj kazandırdığını söyledi.

A+A-

Secretcv.com iş yaşamında giyimin önemine yönelik bir anket düzenledi. Buna göre 16 bin beyaz yakalı kadının yüzde 92'si, iş yaşamında şık bir kıyafetin başarı basamaklarını tırmanırken avantaj kazandırdığını söyledi. Ankete göre kadınlar şık giyime kurum içi itibarlarını artırdığını düşündükleri için büyük önem veriyor. Giysiler ayrıca kadınların özgüvenini artırarak performansına etkili oluyor. Kıyafetlerin terfi şansını artırdığını düşünenlerin oranı ise yüzde 4. Kadınların vazgeçemediği ve en çok para harcadığı parçaların ilk sırasında yüzde 42 ile pantolonceket yer alıyor. Bunu yüzde 24 ile topuklu ayakkabı takip ediyor. 

ŞIK GİYİM İTİBARI ARTIRIYOR 

Kadınların yüzde 49'u kıyafetlerinin kurum içi itibarlarını artırdığını düşünüyor. Yüzde 36'sı ise iyi bir kıyafetin, uygun bir makyajla tamamlandığında özgüvenini artırdığını ve bunun iş performanslarına yansıdığını söylüyor. Kadınların yüzde 11'i de sosyal ortamda fark edilebilmek için giyimine önem veriyor. 

İşte İnsan

Bu haber toplam 4759 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.