1. HABERLER

  2. KONGRE-SEMİNER

  3. III. Ulusal Psikiyatri Hemşireliği Kongresi

III. Ulusal Psikiyatri Hemşireliği Kongresi

"III. Ulusal Psikiyatri Hemşireliği Kongresi" 4-6 Haziran 2009 tarihlerinde Akçakoca/DÜZCE'de gerçekleştirilecektir.

A+A-

KONGREYE DAVET


Değerli Meslektaşlarımız,

        Sizlerden aldığımız güçle tüm psikiyatri hemşirelerini bir araya getiren bilimsel toplantıların üçüncüsünü 2009 yılında Düzce Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu ile birlikte gerçekleştirmeyi planlamaktayız. Bakırköy’de gerçekleştirdiğimiz II. Ulusal Psikiyatri Hemşireliği Günleri, yaklaşık 450 meslektaşımızın katılımı ile bir dayanışma örneği göstererek, başarı ile tamamlanmıştır. Derneğimizin öncülüğünde ilk kez GATA’da 250 meslektaşımızla bir ön çalışma olarak gerçekleştirdiğimiz, misyonumuzun ve vizyonumuzun belirlendiği toplantıdan bu yana kurumsal bir yapı kazandığımızı görmek bizi gururlandırmakta ve geleceğe daha güvenli bakmamızı sağlamaktadır. Toplantılarımızın bilimsel niteliği ve mesleki gelişimi artırıcı işlevi göz önünde tutulduğunda, dernek ve üniversite/hastane işbirliğinde yürüttüğümüz ulusal düzeydeki yıllık toplantılarımızın “Kongre” adını almasına karar verdik... 
        
        Küreselleşen dünyamızda her türlü gelişmenin hızla yayıldığı, ülkemizdeki psikiyatri hemşireliğinin bunun dışında kalmadığı, bakım uygulamalarında yataklı servislerden toplum içine, ailelere, gruplara özelleşmiş terapötik hemşirelik uygulamalarına doğru genişlediği ve psikiyatri ekibi içinde giderek yerini sağlamlaştırdığı açıkça görülmektedir.  Bağımsız mesleki uygulamalarımızın diğer mesleklere bağımlı, daraltılmış bir rolden sıyrılıp öne çıktığını ve psikiyatrik tedavi ve bakımın kalitesini değiştirdiğini görmek gerçekten mutluluk ve heyecan verici bir gelişmedir.

        Psikiyatri Hemşireleri Derneği ve Düzce Üniversitesi Sağlık Yüksek Okulu olarak, uluslararası katılımlı III. Ulusal Psikiyatri Hemşireliği Kongresi’ni 4-6 Haziran 2009 tarihlerinde Akçakoca’da gerçekleştireceğimizi sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. Psikiyatri hemşireliği alanındaki gelişmeleri göz önünde tutarak, kongrenin ana temasını “Kapalı Kapıların Dışında: Toplum Ruh Sağlığı Hemşireliği” olarak belirledik. Bu tema kapsamında üç günlük kongre boyunca “Ruh sağlığını koruma ve geliştirme çalışmaları, okul ruh sağlığı, iş yerinde ruh sağlığı, toplumda ve ailede şiddeti önleme, toplum ruh sağlığı hizmet modelleri, hastaneden topluma geçiş, toplum içinde kronik hastalığı olanlara bakım, psikososyal rehabilitasyon, psikiyatrik hastalara yönelik damgalama, psikiyatrik hastalıkların epidemiyolojisi, özelleşmiş gruplara yönelik girişimler, toplumsal ve doğal felaketlere yönelik  hemşirelik vb.” konularda panel, konferans, çalışma grupları ve özelleşmiş konularda kurslar düzenlenecek, sözel-poster bildiriler kabul edilecektir. Katkı ve önerilerinizi bekliyoruz.

       Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da derneğimiz en başarılı üç çalışmayı ödüllendirecektir. Ayrıca kongre mekânı olarak belirlediğimiz Düzce’nin incisi Akçakoca’da, doğal güzelliklerinden yararlanarak hazırlayacağımız zengin bir sosyal program aracılığı ile, sizlere gezi, dinlenme ve eğlenme imkânı sunmayı amaçlamaktayız. III. Ulusal Psikiyatri Hemşireliği Kongresi’nin sağlayacağı bir ortamda bilgi ve deneyimlerimizi paylaşmak ve birbirimizden güç alarak gelişmek üzere sizleri kongremize davet etmekten mutluluk ve onur duyuyoruz.

       Akçakoca’da buluşmak dileğiyle…     

  Yrd.Doç.Dr. Fatma Eker                   Dr. Nurhan Eren

  Düzce Sağlık Yüksekokulu Müdürü    Psikiyatri Hemşireliği Derneği Başkanı


DİĞER BİLGİLER


DÜZENLEYEN KURUMLAR
KONGRE KURULLARI
ANA KONULAR
BİLİMSEL PROGRAM
SUNUM VE BİLDİRİLER
BİLİMSEL PROGRAM ÖNERİLERİ
KAYIT
KONAKLAMA
AJANDA
YER
PHD ARAŞTIRMA ÖDÜLLERİ
Bu haber toplam 8881 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum