1. HABERLER

  2. KONGRE-SEMİNER

  3. III. Eğitim Psikolojisi Sempozyumu

III. Eğitim Psikolojisi Sempozyumu

İstanbul Kültür Üniversitesi Psikoloji Bölümü tarafından her yıl düzenlenen Eğitim Psikolojisi Sempozyumu'nda bu yıl, " Özel eğitime ihtiyaç duyulan olgular" tartışılacak.

A+A-

3-4 Nisan tarihlerinde yapılacak sempozyuma, İstanbul'da bulunan okul ve dershanelerde çalışan psikolog, rehber ve psikolojik danışmanlar katılacak.

İstanbul Kültür Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü tarafından düzenlenen Eğitim Psikolojisi Sempozyumu'nda bu yıl, Özel Eğitim Modelleri ve Uygulamaları hakkında bilgi verilecek. Sempozyum, Prof. Dr. Tülay Bozkurt ve Prof. Dr. Mücella Uluğ başkanlığında, Prof. Dr. Erdal Atabek, Prof. Dr. Ümran Korkmazlar, Klinik Psk. Dr. Nevin Eracar ve Uzm. Psk Anıl Adanalı tarafından gerçekleştirilecek.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen sempozyumun içeriği daha önce yapılan araştırma sonuçlarından yararlanarak Özel Eğitim ve Yaratıcı Drama olarak tespit edildi. 3 – 4 Nisan'da gerçekleşecek bilgi şöleni sırasında tartışma ve uygulama örneklerine daha fazla zaman ayırabilmek amacı ile özel eğitim konusu; öğrenme bozukluğu, otizm ve öğrenme sürecinde psikodrama kullanımı konuları ile sınırlandı. Akademisyen ve profesyonel uygulayıcılar tarafından iki gün boyunca özel eğitime ihtiyaç duyulan olgular tanıtılarak farklı öğrenme ve öğretme teknikleri üzerinde durulacak.

Eğitim Psikolojisi Sempozyumu hakkında bilgi veren Prof. Dr. Tülay Bozkurt "Bu sempozyumlarımızın amacı çağdaş insan modeli yetiştirmenin temel aracı olan eğitim olgusunu değişik yönleri ile ele alarak bireylerin ve toplumların yaşam kalitelerinin yükselmesine katkılarını tartışabilmektir. Eğitim psikolojisi sempozyumlarımızın biz eğitimciler kadar eğitimin tüm paydaşlarının rol ve sorumluluklarının, yapılanların ve yapılması gerekenlerin anlaşılıp tartışıldığı bir platforma dönüşmesinden eğitimde kaliteyi vizyon edinmiş bir üniversite olarak mutluluk ve gurur duymaktayız" dedi.

Özel Eğitim Modelleri ve Uygulamaları'nın anlatılacağı sempozyum; İstanbul Kültür Üniversitesi Ataköy Yerleşkesi Akıngüç Oditoryumu – Önder Öztunalı Konferans Salonu ve Seminer II salonlarında gerçekleşecek.

Sempozyumla ilgili davet yazısında şu açıklamalara yer verildi.

Bu yıl üçüncüsünü düzenleyeceğimiz Eğitim Psikolojisi Sempozyumunda tekrar sizlerle birlikte olmanın şimdiden sevinç ve heyecanını yaşıyoruz. Bu sempozyumlarımızın amacı, çağdaş insan modeli yetiştirmenin temel aracı olan eğitim olgusunu değişik yönleri ile ele alarak bireylerin ve toplumların yaşam kalitelerinin yükselmesine katkılarını tartışabilmektir.
 
Eğitim psikolojisi sempozyumlarımızın biz eğitimciler kadar eğitimin tüm paydaşlarının rol ve sorumluluklarının, yapılanların ve yapılması gerekenlerin anlaşılıp tartışıldığı bir platforma dönüşmesinden eğitimde kaliteyi vizyon edinmiş bir üniversite olarak mutluluk ve gurur duymaktayız.
 
2008 - 2009 Eğitim Öğretim Yılında düzenlediğimiz II. Eğitim Psikolojisi Sempozyumunda siz katılımcılardan aldığımız değerlendirme anketlerinin sonuçları ışığında bu yılki sempozyum konumuzu da özel eğitim ve yaratıcı drama olarak belirledik. Tartışma ve uygulama örneklerine daha fazla zaman ayırabilmek amacı ile özel eğitim konusunu, öğrenme bozukluğu, otizm ve öğrenme sürecinde psikodrama kullanımı konuları ile sınırladık.
 
Her biri kendi alanlarında iyi yetişmiş akademisyen ve profesyonel uygulayıcılar olan meslektaşlarımız, sizlere iki gün boyunca özel eğitime ihtiyaç duyulan vakalar tanıtarak farklı öğrenme ve öğretme teknikleri üzerinde duracaklar.
 
Bildiğimiz gibi öğrenci merkezli eğitim sürecinde biz eğitimcilerin üzerinde ciddiyetle düşünmesi gereken eğitmen tutumlarından biri dünyayı öğrencilerimizin gözüyle tanımlayarak sorunlara çözüm aramak. Bu tür sempozyumların bu sürece katkı sağlayacağını umuyor, görüşmek dileği ile iyi dileklerimizi sunuyoruz.
 
Ayrıntılı Bilgi için Tıklayınız
Bu haber toplam 6328 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.